Constantin: România, privilegiată din punct de vedere al condițiilor meteo

Daniel Constantin, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a declarat că România a fost, în acest an, privilegiată din punct de vedere al producției și al condițiilor meteo.

'(...) Trebuie să vă spun, însă, că în Statele Unite, anul acesta a fost secetă, acolo producția este mai mică. Acest lucru poate avea o anumită influență. Citeam în această dimineață, dar nu am o certitudine, că și în Rusia producția este mai mică pentru că a fost și acolo secetă. Din punctul de vedere al producției și al condițiilor meteo, România a fost privilegiată. Nu știu cum se va răsfrânge asta în prețuri, pentru că totul depinde de cerere și de ofertă. Sper ca România, dincolo de situațiile neplăcute din alte zone, să câștige această competiție (...) Există o atenție sporită în această perioadă, deși așa cum știți, prețul este dat de piață, de cerere și ofertă, într-o economie de piață funcțională', a afirmat Constantin.

Potrivit ministrului, România este foarte atentă la situația din Ucraina și, momentan, nu există niciun fel de influență atât din punct de vedere al secetei, cât și al conflictului.

'Până în acest moment, nu există niciun fel de influență vizavi de situația din Ucraina, fie că ne referim la situația de conflict, fie că ne referim la secetă. Noi suntem foarte atenți /la situația din Ucraina, n.r./ și n-aș vrea să ne bucurăm de răul altora din cauza conflictului care este acolo, dar, într-adevăr, competitorii noștri la Marea Neagră sunt reprezentați de Rusia și Ucraina, în raport cu țările arabe, acolo unde marea parte a produselor românești, în principal cereale, a mers în anul 2013 și va merge și în perioada următoare', a spus ministrul Agriculturii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel