Constănțenii, speriați din cauza săpăturilor pentru fundația unui nou bloc. "S-a simțit ca un cutremur"

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Mai mulți constănțeni spun că viețile le sunt puse în pericol din cauza săpăturilor pentru fundația unui nou bloc.

Zeci de familii care locuiesc într-un ansamblu rezidențial din Constanța spun că viața lor este pusă în pericol și că se tem să mai stea în apartamente. Potrivit lor, săpăturile pentru fundația unui nou bloc ar fi pus în pericol structura de rezistență a clădirii, relatează Pro TV. Ei spun că în multe locuințe pereții sunt crăpați, iar blocul s-ar fi înclinat după efectuarea acestor săpături.

"S-a săpat fix până în fundația blocurilor. S-a simțit ca o bubuitură, ca un cutremur", a declarat Monica Roman, administrator bloc.

Potrivit pompierilor sosiți la fața locului, o primă evaluare a celor de la Inspectoratul de stat în construcții a arătat că oamenii sunt în siguranță, așa că aceștia nu au fost evacuați din locuințe.

"Cei de la Inspectoratul de stat în construcții au spus că nu există niciun fel de problemă care să pună în pericol structura blocului", a explicat Ana Maria Stoica, purtător de cuvânt ISU Dobrogea.

Prof. dr. Ing Cornel Ciurea: Urgent trebuie luate măsuri de sprijinire

Totuși, oamenii care locuiesc acolo nu sunt de acord și spun că atât casa scării, cât și apartamentele au suferit pagube serioase ca urmare a acestor săpături la fundația blocului. Și Cornel Ciurea, inginer în construcții, este de părere că situația este una îngrijorătoare și că sunt necesare măsuri urgente.

"Urgent trebuie luate măsuri de sprijinire, deci trebuie executată o sprijinire a peretelui săpăturii care este adiacent cu clădirea respectivă. Dacă nu se face chestia asta peretele săpăturii se va prăbuși în continuare mai ales că se anunță și ploi iar dacă clădirea rămâne fără sprijin vă dați seama că posibilitatea ruperii fundației este majoră", a declarat prof. dr. Ing Cornel Ciurea.

În acest moment, după sesizările locatarilor, șantierul a fost oprit. Urmează ca în următoarele zile Inspectoratul de stat în construcții să facă o expertiză amănunțită și să stabilească dacă structura de rezistență a blocurilor din complexul rezidențial respectiv este cumva afectată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel