Constanţa: Trageri de luptă reale cu sisteme de rachete la Exerciţiul Istria 19, în Poligonul Capu Midia

Peste 600 de militari români şi americani cu 164 de platforme mobile, participanţi la Exerciţiul Istria 19 efectuează, în perioada 03-23 iunie, trageri de luptă în ţinte reale în raioanele maritime din zona Capu Midia, potrivit lt. col. ing. Valeriu Călin, de la Centrul Naţional de Instruire pentru Apărare Antiaeriană.

Joi, 20 iunie, cu ocazia Zilei Distinşilor Vizitatori, organizatorii exerciţiului tactic cu trupe şi trageri de luptă Istria 19, au executat trageri cu rachete sol-aer cu sisteme Hawk, SA-6 şi SA-8, pe ţinte reale, în poligonul Centrului Naţional de Instruire pentru Apărare Antiaeriană - Capu Midia dar şi o sesiune specială de trageri cu sistemele Patriot şi Avanger.

"Noutatea absolută a exerciţiului Istria 19 o constitue participarea, alături de efectivele româneşti, a unor structuri din cadrul 10th Army Air & Missile Defense Command USA (C 10/AAMDC/USAREUR) ce execută, în premieră naţională, trageri cu rachete sol-aer cu sisteme Patriot şi Avenger. De altfel exerciţiul de nivel tactic cu trupe în teren şi trageri reale de luptă, Istria 19, la care participă 600 de militari români şi americani cu 164 de platforme mobile (lansatoare de rachete, echipamente de transport, grupuri electrogene, radare), este integrat în exerciţiul multinaţional Saber Guardian 19 şi executat în baza unui scenariu fictiv, destinat instruirii şi evaluării structurilor de apărare aeriană cu baza la sol, din cadrul Brigăzii 1 Rachete Sol-Aer Nicolae Dăscălescu" - a precizat, pentru AGERPRES, lt. col. ing. Valeriu Călin.

Conform organizatorilor, exerciţiul Istria 19 are ca scop perfecţionarea capacităţii de planificare şi conducere a acţiunilor de luptă, precum şi antrenarea şi evaluarea echipelor de luptă în condiţii apropiate de cele ale câmpului de luptă modern, pe timp de zi şi pe timp de noapte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel