Constanţa: Paznic la un garaj de autotrenuri, răpit şi omorât în bataie pentru presupusul furt al unor baterii

Tribunalul Constanţa a dispus măsura arestului preventiv faţă de doi bărbaţi cercetaţi pentru uciderea paznicului unui garaj pentru autotrenuri, din Municipiul Medgidia, informează un comunicat de presă transmis miercuri de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa.

Potrivit sursei citate, paznicul unui garaj din Medgidia, în vârstă de 61 de ani, a fost răpit şi omorât în bătaie pe data de 5 septembrie de către un bărbat care îl bănuia că i-ar fi furat bateriile de la autotrenul parcat în curtea garajului, agresorul şi complicele acestuia fiind arestaţi preventiv pentru 30 de zile.

În cadrul cercetărilor, anchetatorii au stabilit că pe data de 5 septembrie, un bărbat însoţit de complicele său, l-a lovit pe un paznic la un garaj de autotrenuri din Medgidia, în vârstă de 61 de ani, şi l-a forţat să intre în portbagajul unui autoturism, victima fiind dusă apoi în pădurea de la marginea localităţii unde a fost omorâtă în bătaie şi ulterior părăsită lângă spitalul din Cernavodă.

"Primul inculpat a agresat-o extrem de violent pe victimă, lovind-o de peste 20 de ori cu pumnii, picioarele şi un băţ de lemn peste tot corpul, mai puţin în zona capului, astfel încât i-a provocat grave leziuni, inclusiv două fracturi ale femurului şi tibiei piciorului stâng şi mai multe fracturi costale. Deşi prezent la agresiune, cel de-al doilea inculpat nu a încercat să oprească agresiunea sau să o salveze în alt mod pe victima lipsită de libertate, ci a asistat pasiv la acţiunile ilicite ale coinculpatului. În continuare, speriaţi de consecinţele actelor agresive, inculpaţii au transportat-o cu o dubiţă pe victimă şi au abandonat-o pe o stradă din oraşul Cernavodă, în apropierea spitalului, fără a o aduce însă direct în urgenţa unităţii medicale, de teama declarată de a nu fi recunoscuţi şi eventual opriţi de poliţişti", se arată în comunicatul Parchetului.

Procurorii au mai precizat că la scurt timp după ce a fost abandonat pe trotuar, paznicul a fost găsit decedat de un medic de gardă alertat de portarul Spitalului Cernavodă, iar la autopsie s-a stabilit că acesta decedase prin şoc traumatic şi hemoragic, în urma unui politraumatism.

Cei doi cercetaţi pentru moartea bărbatului au povestit anchetatorilor că primul bărbat l-a răpit şi l-a agresat pe paznic deoarece îl bănuia că ar fi implicat în furtul a două baterii-acumulator de la autotrenul său parcat în curtea garajului păzit de acesta, aşa încât a dorit să îi aplice o corecţie şi să îl determine să recunoască furtul acumulatorilor.

Cei doi bărbaţi au primit mandat de arestare preventivă, miercuri, în urma unei hotărâri a Tribunalului Constanţa, ei fiind cercetaţi penal pentru omor şi de lipsire de libertate în mod ilegal şi complicitate la omor şi lipsire de libertate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel