Constanţa: Forţele Navale Române participă la ceremoniile dedicate Zilei Independenţei de Stat, Zilei Victoriei şi Zilei U. E

Forţele Navale Române participă joi, în garnizoanele de încartituire la manifestările omagiale dedicate triplei aniversări din data de 9 mai, când naţiunea română celebrează Ziua Independenţei de Stat, Ziua Victoriei Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial şi Ziua Uniunii Europene, precizează SMFN.

Potrivit sursei citate, Ziua de 9 Mai va fi marcată de marinarii militari, printr-o serie de ceremonii militare şi religioase ce se vor desfăşura la monumentele reprezentative din garnizoanele Forţelor Navale Române. 

Astfel, la Constanţa, efective ale Forţelor Navale Române (FNR) vor participa, începând cu ora 09,30, la ceremonii militare şi religioase organizate la Monumentul Eroilor Independenţei României, de pe platoul Casei de Cultură a Sindicatelor, iar la Mangalia, marinarii militari vor depune coroane de flori la Complexul Monumental, în intervalul 10,00-10,50. 'În garnizoana Tulcea, militarii vor depune jerbe de flori la Monumentul Independenţei din municipiu, în intervalul orar 10,00-11,00 şi la Brăila, ceremoniile dedicate zilei de 9 Mai se vor desfăşura la Ansamblul Comemorativ al Eroilor Neamului, în intervalul orar 10,00-11,00. Tot în această zi importantă pentru români, militari din cadrul Flotilei de Fregate vor fi prezenţi la Monumentul Războiului de Independenţă, din Calafat, în intervalul 11,00-13,00, iar publicul va avea ocazia să viziteze joi, 9 Mai, două nave militare fluviale acostate în portul din localitate', se arată în comunicatul SMFN.

De asemenea, pe 9 Mai, infanteriştii marini vor participa la ceremoniile militare şi religioase desfăşurate la Monumentul Eroilor din Babadag, în intervalul orar 09,00-10,00, iar Regimentul 307 Infanterie Marină îşi va deschide porţile pentru a fi vizitat de populaţia civilă, între orele 10,00-13,00. La Bucureşti, militarii din Forţele Navale vor fi prezenţi la ceremonia organizată la Monumentul Eroilor Patriei, de la Universitatea de Apărare 'Carol I', începând cu ora 08,30. La activităţi vor fi prezenţi veterani de război, reprezentaţi ai Cultului Eroilor, ai Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere, cadre militare din Ministerul Apărării Naţionale, oficialităţi locale şi populaţie civilă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel