Constanţa: Elevii unei comune vasluiene, cadeţi pentru o săptămână la Academia Navală Mircea cel Bătrân

[] []

14 mai 2019 / 17:58
Salveaza PDF Comentarii

O grupă de 20 de elevi ai Liceului Tehnologic 'Petru Rareş' din comuna vasluiană Vetrişoaia parcurg programul de iniţiere Cadet în Forţele Navale Române, pentru aprofundarea profilului studentului, la Academia Navală Mircea cel Bătrân (ANMB), în perioada 13-18 mai, informează un comunicat de presă al instituţiei universitare.

Potrivit sursei citate, programul Cadet în Forţele Navale Române este destinat elevilor din mediul civil şi are ca scop familiarizarea acestora cu activităţile desfăşurate într-o instituţie militară de învăţământ, cu specificul cazon, cu privilegiile şi restricţiile ce definesc viaţa unui militar. 'Anul acesta, 20 de elevi de la Liceul Tehnologic 'Petru Rareş', din comuna vasluiană Vetrişoaia, însoţiţi de două cadre didactice, au devenit cadeţi pentru o săptămână, aceştia, împreună cu studenţi de la ANMB şi cu elevi ai Şcolii Militare de Maiştri ai Forţelor Navale-Amiral 'Ion Murgescu' şi de la Colegiul Naţional Militar de Marină 'Alexandru Ioan Cuza', desfăşoară o serie de activităţi de familiarizare cu cadrul educaţional specific şi vor efectua vizite la unităţi din garnizoanele Constanţa şi Babadag', se arată în comunicatul de presă.

În cadrul programului de iniţiere, cadeţii onorifici vor participa la ceremonia de ridicare a Pavilionului şi Geacului la bordul unei fregate, vor vizita nava, vor lua parte la ateliere interactive şi le vor fi prezentate tehnica şi echipamentele militare de la bord. În deschiderea programului, marţi elevii au fost întâmpinaţi de comandantul flotei, contraamiral de flotilă Daniel Căpăţână, de rectorul ANMB, conf. dr. ing. comandor Octavian Tărăbuţă, şi de către căpitan-comandor Nae Valentin, locţiitorul comandantului Şcolii Militare de Maiştri a Forţelor Navale. 'Programul Cadet în Forţele Navale îşi propune să realizeze schimburi de experienţă între elevii şi cadrele didactice din instituţii de învăţământ militare şi civile, contribuind la extinderea celor mai bune modele şi practici didactice, la valorificarea valenţelor formativ-educative ale interacţiunii elevilor, în sprijinul conturării opţiunilor profesionale ale acestora', precizează comunicatul de presă al ANMB. 


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25