Constanţa: Aeroportul Intenaţional Mihail Kogălniceanu va opera o cursă charter directă cu Antalya, din vara viitoare

Preşedintele Camerei de Comerţ a României, Mihai Daraban, a anunţat vineri, la Constanţa, că în vara viitoare o agenţie de turism românească va inaugura o linie charter directă cu staţiunea turcească Antalya, de pe Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu.

"Surpriza acestei conferinţe de presă, găzduită de Camera de Comerţ Industrie şi Navigaţie (CCINA) Constanţa o constituie iniţiativa pusă în practică de Agenţia Paralela 45, de a deschide pentru prima dată o linie charter directă cu Antalya, de pe Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu. Pe de altă parte, vreau să vă spun că încercăm să promovăm Aeroportul Mihail Kogălniceanu şi către ţările din Golful Persic, mai ales că vestitele companii de aviaţie din acea zonă sunt interesate de piaţa occidentală şi de zborurile transatlantice, creând zone în Europa de unde preiau pasageri. Nu cred că vom avea parte în Bucureşti de aşa ceva, dar Constanţa, în opinia mea, se pretează pentru astfel de zboruri mai ales că, după cum ştim, aici a aterizat şi Airforce One", a declarat Mihai Daraban, scrie Agerpres.

La rândul său Alin Burcea, directorul agenţiei de turism, a declarat că în prezent este o tendinţă la nivel naţional privind operarea acestor linii charter internaţionale, de către turoperatorii români, de pe majoritatea aeroporturilor din ţară.

"Dacă acum 15 ani erau operate cursele charter numai de pe aeroporturile din Bucureşti, în momentul de faţă se zboară de zece aeroporturi cum ar fi: Arad, Bacău, Iaşi, Craiova, Târgu Mureş, Cluj, Timişoara, Baia Mare, Oradea, Suceava, de acum şi din Constanţa şi pentru noi este extraordinar. Evident, sejururile în Antalaya sau alte destinaţii externe sunt mult mai atractive pentru turişti dacă pot să zboare cu avionul din oraşul de reşedinţă şi de aceea am venit aici, la Constanţa, acum", a declarat Alin Burcea.

Potrivit agenţiei de turism, zborurile vor fi asigurate de compania Corendon Air şi vor începe anul viitor pe 14 iunie, având frecvenţă săptămânală. Plecarea din Constanţa va fi la ora 10,45, ultima cursă, de pe Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu, fiind planificată pentru data de 6 septembrie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel