Constanţa: 4.200 de locuri în licee şi aproape 1.800 în şcoli profesionale, disponibile

Un număr de 5.992 de locuri în unităţi de învăţământ liceal şi profesional sunt disponibile în judeţul Constanţa pentru anul şcolar 2019-2020, dintre care 1.792 de locuri sunt în şcoli profesionale, cifră stabilită în urma solicitărilor primite de la agenţii economici, a informat joi conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ).

'Conform reglementărilor legale, Ministerul Educaţiei Naţionale ne-a transmis cifra de şcolarizare, însemnând un număr de 150 de clase de învăţământ liceal şi 64 de clase de învăţământ profesional, în total 214 clase a IX-a, care acoperă 5.992 de locuri, în contextul în care în clasa a VIII-a, în acest moment, sunt 5.994 de elevi', a precizat, într-o conferinţă de presă, inspectorul şcolar general adjunct Alina Codreanu.

Potrivit acesteia, faţă de propunerea ISJ Constanţa, de 215 clase, a fost aprobat, de către Ministerul Educaţiei Naţionale, un număr de 214 clase, o clasă de învăţământ liceal tehnologic fiind desfiinţată, iar cinci astfel de clase transformate în clase de învăţământ profesional. 'Astăzi (joi - n.r.) vom publica pe site-ul ISJ broşura privind admiterea în învăţământul liceal şi profesional. Faţă de propunerea transmisă de ISJ, s-au operat modificări, care au însemnat în final o clasă de învăţământ liceal tehnologic de tăiat complet, întrucât noi am transmis un total de 215 clase de învăţământ liceal şi ni s-au aprobat 214 şi cinci clase de învăţământ liceal tehnologic care au fost reduse cu suplimentare în compensare pentru învăţământul profesional', a menţionat Codreanu.

Conform inspectorului şcolar general adjunct Anca Dragomir, din totalul celor 5.992 de locuri aprobate pentru admiterea în clasa a IX-a, 4.200 sunt pentru învăţământul liceal - 150 de clase, din care 2.100 de locuri la liceele teoretice -75 de clase, 420 de locuri la liceele vocaţionale - 15 clase şi 1680 de locuri la liceele tehnologice - 60 de clase, diferenţa de 1.792 de locuri fiind pentru şcoala profesională - 64 de clase. Ghidul admiterii în învăţământul liceal şi profesional pentru anul şcolar 2019-2020, publicat joi pe site-ul ISJ Constanţa, conţine informaţiile necesare privind etapele înscrierii absolvenţilor de gimnaziu în învăţământul liceal, calendarul admiterii, specificul probelor practice şi de aptitudini pentru liceele vocaţionale, precizări metodologice şi oferta educaţională. Realizată pe baza Planului de şcolarizare pentru anul şcolar 2019-2020, oferta educaţională este echilibrată, performantă, cuprinde filierele, profilurile şi specializările pentru anul şcolar 2019-2020 pentru a răspunde aşteptărilor elevilor şi părinţilor, dar şi necesităţilor societăţii, au precizat reprezentanţii ISJ Constanţa. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel