Constanţa: Exerciţiu al ISU de descarcerare a victimelor unui accident rutier, desfăşurat pe faleza Cazinoului

[] []

09 aug 2019 / 20:46
Salveaza PDF Comentarii

Turiştii aflaţi vineri după-amiază pe faleza Cazinoului din Constanţa au putut să vadă un exerciţiu desfăşurat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) 'Dobrogea', cu scopul informării şi conştientizării populaţiei privind situaţiile de urgenţă.

Conform ISU, exerciţiul desfăşurat în dreptul Comandamentului Flotei a constat în descarcerarea şi extragerea victimelor unui accident rutier din două autoturisme avariate, timp în care comandantul intervenţiei a explicat detaliat procedura de acţiune în astfel de cazuri. Forţele alocate au fost echipajul autospecialei de descarcerare grea de la Detaşamentul Palas şi un echipaj medical de prim răspuns SMURD B, fiind folosite două autoturisme vechi de la centrul Remat.

'Campania de informare şi de conştientizare a populaţiei în domeniul situaţiilor de urgenţă are ca scop conştientizarea populaţiei asupra consecinţelor tragice avute ca urmare a accidentelor rutiere', a transmis ISU 'Dobrogea', referitor la campania 'Preţuieşte VIAŢA'. Potrivit sursei citate, principalele obiective ale exerciţiului au fost: prezentarea modului specific de intervenţie a echipajelor specializate la accidente rutiere; conştientizarea populaţiei asupra consecinţelor tragice ale unor astfel de evenimente; familiarizarea cetăţenilor cu tehnicile de acordare a primului ajutor victimelor accidentelor rutiere; dezvoltarea, în rândul populaţiei, a unei atitudini civice şi a comportamentelor asociate acesteia. 


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27