Constanța: Medic de familie, reținut pentru fals intelectual

Polițiștii constănțeni au reținut un medic de familie după ce au probat faptul că acesta elibera certificate de deces fără a face constatarea la fața locului și fără ca persoana în cauză să se fi găsit în propria-i listă de pacienți, declarată la Casa Județeană a Asigurărilor de Sănătate (CJAS).

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Constanța, pe baza unor denunțuri a putut fi documentată săvârșirea unei infracțiuni de fals intelectual în cazul medicului de familie Aurelia N., în vârstă de 54 de ani, din localitate, aceasta fiind reclamată că, în perioada 2014-2016, la diferite intervale de timp, cu intenție, a eliberat certificate medicale constatatoare ale decesului unor persoane care erau pacienți pe lista altor medici de familie.

Aceeași sursă afirmă că medicul de familie nu respecta termenul de 24 de ore de la deces și nu constata personal și nemijlocit decesul, prin examinarea cadavrului, conform normelor legale, completând certificatele cu mențiuni necorespunzătoare realității.

"În aceleași condiții, persoana în cauză a atestat faptul că decesul unor persoane ar fi survenit la domiciliul acestora, deși persoanele decedaseră în alte locuri, și a stabilit cauze ale morții pe care în mod vădit nu le putea cunoaște", se arată în comunicatul de presă.

Aurelia N. a fost reținută pe bază de ordonanță, pentru o perioadă de 24 de ore, și va fi prezentată instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel