Constanța: Elevii solicită Primăriei să acorde burse școlare, conform prevederilor legale

Asociația Elevilor din Constanța au transmis Primăriei Municipiului Constanța o cerere prin care solicită să acorde bursele școlare prevăzute de lege pentru elevii din învățmântul preuniversitar, conform prevederilor legale.

Potrivit hotnews.ro, elevii din Constanța au pornit demersurile pentru acordarea burselor școlare pentru elevii din învățământul preuniversitar din județ. 

În acest sens, Primăriei Municipiului Constanța, condusă de Radu Mazăre, i-a fost transmisă o cerere de la Asociația Elevilor din Constanța prin care se solicită punerea la dispoziție a informațiilor referitoare la acordarea burselor la nivelul municipiului.

"În cazul in care la nivelul municipiului Constanța și a celorlalte unități administrativ-teritoriale din județul Constanța nu se acordă burse scolare, conform prevederilor legii educației și a OMECTS 5576/2011, Asociația Elevilor din Constanța va demara demersurile necesare în vederea respectării prevederilor legale", se arată documentul citat.

Constantin-Alexandru Manda, vicepreședintele Asociației Elevilor din Constanța, susține că "este foarte important ca elevii să beneficieze de aceste burse. Conform ordinului 5576, orice elev care în anul școlar precedent a avut media generală mai mare decât 8,50 și media 10 la purtare trebuie să beneficieze de bursă de merit. Din datele pe care le avem, la nivelul municipiului Constanța nu se respectă legea. În prezent, așteptăm răspunsul la cererea pe care am formulat-o, iar ulterior vom continua demersurile necesare."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel