Consiliului Naţional al Elevilor vrea să se implice în selecţia inspectorilor şcolari: Vrem elev în comisia de concurs!

Elevi in clasa
Elevi in clasa

"Vrem elev în comisia de concurs pentru ocuparea funcţiilor de inspectori şcolari", transmite Consiliul Naţional al Elevilor.

"La începutul mandatului său, Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, a declarat faptul că şi-l dedică în întregime beneficiarilor direcţi ai educaţiei, anume elevii. Această declaraţie a fost salutată de către reprezentanţii elevilor din România, însă suntem de părere că este momentul în care acest deziderat să se cristalizeze prin fapte concrete.

Întrucât metodologia de organizare şi desfăşurare a concursului pentru ocuparea funcţiilor de inspector şcolar general, inspector şcolar general adjunct din inspectoratele şcolare şi de director al casei corpului didactic se află în consultare publică, Consiliul Naţional al Elevilor solicită Ministerului Educaţiei şi Cercetării să includă în această metodologie obligaţia ca în comisia de concurs să se afle un elev delegat din partea consiliului judeţean al elevilor, cu rol de observator. Suntem de părere că această măsură ar atrage după sine creşterea gradului de implicare a elevilor în procesul decizional", transmite Consiliul Naţional al Elevilor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel