Consiliul Național al Elevilor intervine RAPID după declarațiile Ralucăi Turcan

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Consiliul Național al Elevilor a transmis un mers ferm după declarațiile vicepremierului Raluca Turcan privind asigurarea măștilor de protecție pentru elevi de către Guvernul României.    

„În ultimele 3 luni, premergătoare începerii anului școlar, Guvernul României a asigurat toți actorii din sistemul educațional de faptul că sprijinul guvernamental în teritoriu va fi unul substanțial, atât sub formă de fonduri, cât și sub formă de materiale de protecție pentru elevi și profesori. Ieri, pe data de 22 august, vicepremierul Raluca Turcan a declarat că „Este absolut imposibil ca Guvernul să asigure măşti pentru toţi copiii din ţara aceasta, pentru toţi profesorii.”. Această lipsă de coerență și consecvență atât în măsurile dispuse, cât și în discursul public al Guvernului, a caracterizat întregul proces de începere a noului an școlar.

Consiliul Național al Elevilor atrage atenția asupra faptului că elevii din România au nevoie de materiale de protecție în cadrul unității de învățământ, pentru a micșora, pe cât posibil, riscul infectării cu virusul SARS-COV-2. Guvernul României are datoria de a asigura aceste materiale de protecție, așa cum și-a asumat în luna aprilie a acestui an”, se precizează în mesajul Consiliului Național al Elevilor.

„Guvernul României dă dovadă, încă o dată, de incoerență în discursul public și în măsurile pe care le ia pentru începerea anului școlar. Statul român are datoria de a asigura necesarul de măști de protecție pentru toți elevii. În joc este sănătatea a 3 milioane de elevi! Campania electorală mai poate aștepta, siguranța colegilor noștri nu!”, a declarat Rareș Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel