Consiliul Național al Elevilor, atac la guvern și președinte: Profundă iresponsabilitate!

În deschiderea ședinței de Guvern din această seară, Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat că toate unitățile de învățământ trebuie închise, fiind necesară tranziția actului educațional în format exclusiv online. 

”Consiliul Național al Elevilor dezaprobă profund această propunere, întrucât multe  unități de învățământ din România se află în comunități în care rata de transmitere a  virusului SARS-CoV-2 este cu mult sub incidența de 3 la mia de locuitori. Pentru a putea  garanta un act educațional de calitate, e important ca în aceste comunități unitățile  școlare să rămână deschise, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță. 

În același timp, trecerea întregului sistem de învățământ în format exclusiv online  denotă o profundă iresponsabilitate din partea autorităților statului, în condițiile în care,  în continuare, sute de mii de elevi din România nu au posibilitatea de a accesa cursurile  online din cauza lipsei infrastructurii digitale”, se arată într-un comunicat de presă. 

„Considerăm că propunerea Președintelui României este una nefundamentată la  momentul de față. Traversăm, cu siguranță, o perioadă de criză, însă e important să  ținem minte faptul că școala reprezintă una dintre instituțiile care stau la baza societății  noastre. Din acest motiv, solicităm din nou testarea tuturor elevilor, în baza unui program  de tipul ”Testare în curtea școlii”, pentru a putea garanta participarea în siguranță la cursuri a tuturor colegilor noștri, în comunitățile unde rata transmiterii virusului permite acest lucru”, a declarat Rareș Voicu, președintele Consiliului Național al  Elevilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel