Consiliul Local Satu Mare a votat concesionarea serviciilor de salubrizare pentru următorii 10 ani

[] []

25 iul 2019 / 16:57
Salveaza PDF Comentarii

Consiliul Local Satu Mare a votat, în şedinţa de joi, caietul de sarcini pentru concesionarea serviciilor de salubrizare pe următorii 10 ani, licitaţia fiind estimată la peste 263 de milioane de lei, fără TVA. 

Proiectul a fost adoptat cu votul celor 16 consilieri UDMR, PNL şi ALDE prezenţi, cei patru consilieri PSD abţinându-se, după ce au solicitat concesionarea pe o perioadă de cinci ani. Administratorul public, Maskulik Csaba, a explicat că în urma unor studii s-a luat decizia concesionării pe o perioadă de 10 ani pentru ca firma care va fi desemnată câştigătoare să îşi poată amortiza investiţia şi să nu majoreze tarifele pentru populaţie.

Serviciile ce urmează să fie licitate constau în colectarea şi transportul deşeurilor, măturat, spălat, stropit şi întreţinerea curăţeniei căilor publice, curăţarea, transportul zăpezii de pe căile publice şi menţinerea în funcţiune a acestora pe timp de polei sau de îngheţ, colectarea cadavrelor animalelor de pe domeniul public şi predarea acestora instalaţiilor de neutralizare. Colectarea şi transportul deşeurilor reciclabile se vor face pe trei categorii - hârtie-carton, sticlă şi plastice - metal. 'Operatorul, pe cheltuiala proprie, va amenaja, pe amplasamentul punctelor de colectare existente, 213 puncte de colectare supraterane închise, pentru a asigura colectarea separată în 5 fracţii.

Punctele de colectare supraterane pentru colectarea selectivă a deşeurilor vor fi modulare, vor avea fante de introducere pentru securizare şi posibilitatea ulterioară de dotare cu: sistem de identificare a generatorului de deşeuri, închidere electronică, sisteme de supraveghere video şi sursă proprie de energie electrică. Acestea vor fi dotate cu recipienţi standard de 1,1 metri cubi', se precizează în caietul de sarcini.

Administraţia publică solicită ca autospecialele folosite să fie minim Euro 3 şi să fie dotate cu sistem GPS. Delegarea gestiunii serviciului de salubrizare se va face pentru o perioadă de 10 ani, prin licitaţie, valoarea estimată fiind de 263.138.788,6 lei fără TVA. Urmează organizarea licitaţiei pentru desemnarea câştigătorului. 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23