Consiliul Europei. Rusia, fără nicio DATORIE. Decizie importantă la Moscova

Rusia și-a achitat aproape integral datoria pe care o avea la Consiliul Europei.

Consiliul Europei a primit aproape intergral datoria Rusiei pentru anii 2017 și 2018, potrivit lui Daniel Holtgen purtătorul de cuvânt al Secretarului General al CoE, informează agenția de presă TASS.

Pe 29 august, premierul rus Dmitri Medvedev a semnat decretul de plată a datoriilor Federației Ruse către Consiliul Europei pentru perioada 2017-2018. Este vorba despre cotizația de membru pe care Rusia a încetat să o mai achite din 2017. Potrivit sursei citate suma s-a ridicat la 54,6 milioane de euro.

Rusia şi-a reluat plăţile către Consiliul Europei după ce le-a întrerupt pentru doi ani pe fondul crizei diplomatice cauzate de războiul din Crimeea. În luna iulie a acestui an Federația Rusă a reluat plățile și a achitat 33 de milioane de euro, contribuţia sa la bugetul organizaţiei pentru tot anul 2019.

Pe 25 iunie, după patru ore de dezbateri aprinse și aproape cinci ore de votare a amendamentelor, Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) a votat un text ce face posibilă revenirea Rusiei în această instanţă, după cinci ani de criză instituţională în relaţia cu Moscova.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel