Consiliul Elevilor vine cu propuneri pentru noua formă a Statutului Elevului: Copiii suspendaţi pentru fapte de violenţă să beneficieze de psihoterapie

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Consiliul Național al Elevilor (CNE) a lansat o serie de propuneri importante destinate noii forme a Statutului Elevului, care vizează îmbunătățirea condițiilor educaționale și a drepturilor acestora în cadrul sistemului de învățământ preuniversitar.

Una dintre propunerile-cheie constă în introducerea Curriculumului la Decizia Elevului din oferta școlii (CDEOŞ), oferind astfel elevilor libertatea de a alege cel puțin una din trei opțiuni pentru disciplinele opționale pe care le studiază anual. Aceasta ar asigura o mai mare flexibilitate în abordarea materiilor opționale, fie în cadrul unor module, fie printr-o abordare modulară.

De asemenea, CNE propune acordarea de sprijin pentru elevii cu cerințe educaționale speciale (CES), garantându-le accesul la un sistem de sprijin organizat pe patru niveluri, care să vizeze adaptările curriculare și suportul educațional adecvat nevoilor specifice ale acestora.

Printre alte propuneri se numără și dreptul de a beneficia de produse de igienă, precum hârtie igienică, săpun și produse de igienă feminină, în mod gratuit, în unitățile de învățământ preuniversitar, și obligativitatea acestora de a respecta normele stricte de igienă școlară și de protecție a mediului înconjurător.

CNE pledează pentru dreptul celor cu boli cronice sau afecțiuni care necesită tratament sau monitorizare medicală, de a avea acces la procese individualizate de învățare în unitățile sanitare unde sunt tratați sau monitorizați, sub programul "Școala din spital". Acești elevi ar putea accesa și orele de curs online, conform situației.

Printre propunerile CNE se numără și introducerea dreptului la acces gratuit la baza materială a unității de învățământ, incluzând cabinete medicale și stomatologice, biblioteci, terenuri de sport și facilități de consiliere, și dreptul la intervenție psihologică și psihoterapie pentru elevii sancționați cu suspendare sau exmatriculați pentru acte de violență.

Aceste propuneri vizează îmbunătățirea condițiilor educaționale și de trai pentru elevi și reprezintă o inițiativă importantă pentru crearea unui mediu educațional mai sigur și mai echitabil pentru toți elevii din învățământul preuniversitar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel