Consiliul Concurenţei: un sfert dintre maşini, fără RCA valabil

poza cu caracter descriptiv polita
poza cu caracter descriptiv polita

Aproximativ un sfert dintre maşinile aflate în circulaţie nu au RCA valabil, pentru că proprietarii au încheiat poliţa pentru o perioadă foarte scurtă - o lună -, iar apoi au uitat să o reînnoiască, potrivit datelor furnizate de Consiliul Concurenţei.

'O problemă o constituie reducerea gradului de cuprindere în RCA cauzată, probabil, de existenţa poliţelor de asigurare cu durata foarte scurtă. Sunt destul de multe maşini în circulaţie (aproximativ un sfert), care nu au RCA valabil, pentru că proprietarii au încheiat poliţa pentru o perioadă foarte scurtă - o lună - iar apoi au uitat să o reînnoiască. Ca urmare, noi am propus ca poliţele RCA să se poată încheia pentru 6 sau 12 luni, pentru persoane fizice, şi pentru o perioadă de la o lună la 12 luni, multiplu de o lună, pentru persoanele juridice', spune autoritatea de concurenţă pentru Agerpres.

Noua lege, efecte benefice

Consiliul Concurenţei menţionează că prin implementarea noului pachet legislativ din domeniul asigurărilor obligatorii de răspundere civilă au fost eliminate, în mare parte, disfuncţionalităţile care au condus, în anii anteriori, la dezechilibre între cererea şi oferta de pe piaţă. Din analiza datelor publicate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), Consiliul susţine că se observă o evoluţie favorabilă a indicatorilor specifici sectorului RCA. De exemplu, a scăzut valoarea ratei combinate şi, în acelaşi timp, s-a îmbunătăţit lichiditatea societăţilor de asigurare, totalul activelor depăşind nivelul obligaţiilor pe termen scurt. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel