Investigaţie fulger pe piaţa vopselelor auto. Cine sunt vizaţi

vopsea
vopsea

Luni a fost declanşată cercetarea unei posibile încălcări a legislaţiei în domeniul concurenţei pe piaţa vopselelor auto.

Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie privind posibila încălcare a legislaţiei în domeniul concurenţei pe piaţa vopselelor auto de amestec pentru retuş (Mixing System) din România, informează instituţia printr-un comunicat remis, luni, AgerpesS.

"Investigaţia vizează posibile practici anticoncurenţiale ce constau în încheierea unui contract de distribuţie exclusivă între doi concurenţi, Policolor SA şi BASF Coatings Services GMBH - Austria, precum şi refuzul concertat al celor doi de a furniza produse unui client", se menţionează în comunicat.

În cadrul investigaţiei s-au efectuat inspecţii inopinate la sediile companiile Policolor SA şi BASF SRL România, iar documentele ridicate se află în analiza autorităţii române de concurenţă, în cadrul procedurilor specifice. Aceste inspecţii inopinate sunt autorizate de Curtea de Apel Bucureşti şi sunt justificate de necesitatea obţinerii tuturor informaţiilor şi documentelor necesare clarificării posibilelor practici anticoncurenţiale analizate.

Inspecţiile inopinate reprezintă o etapă importantă în cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurenţial, efectuarea acestora nereprezentând o antepronunţare în ceea ce priveşte vinovăţia companiilor.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel