Consilierul lui Zelensky: La începutul lui mai ar trebui să avem un acord de PACE, poate chiar mult mai devreme

Consilierul lui Zelensky: La începutul lui mai ar trebui să avem un acord de PACE, poate chiar mult mai devreme / Pixabay, de ELG21
Consilierul lui Zelensky: La începutul lui mai ar trebui să avem un acord de PACE, poate chiar mult mai devreme / Pixabay, de ELG21

Consilierul lui Volodimir Zelenesky spune că războiul din Ucraina s-ar putea termina până în luna mai.

Războiul din Ucraina se va termina cel mai probabil la începutul lunii mai, atunci când Rusia rămâne fără resurse pentru a mai ataca, a declarat luni seara Oleksiy Arestovich, un consilier al șefului de cabinet al președintelui ucrainean, scrie The New York Post.

Discuțiile dintre Kiev și Moscova – în care Arestovich nu este implicat personal – au adus până acum foarte puține rezultate, în afară de câteva coridoare umanitare din orașele ucrainene asediate. Într-un videoclip publicat de mai multe mass-media ucrainene, Arestovich a spus că momentul exact al sfârșitului războiului va depinde de câte resurse este dispus să angajeze Kremlinul în invazia Ucrainei.

”Cred că cel târziu în mai, începutul lui mai, ar trebui să avem un acord de pace, poate mult mai devreme, vom vedea, vorbesc despre ultimele date posibile.”, a spus Arestovich.


Moment de răscruce pentru Ucraina

”Suntem la răscruce acum: fie va fi un acord de pace rapid, într-o săptămână sau două, cu retragerea trupelor şi tot ce mai implică, fie va exista o tentativă de a aduna să zicem nişte sirieni pentru runda doi şi, când îi ‘măcinăm’ şi pe ei, un acord la jumătatea lunii aprilie sau spre sfârşitul lunii aprilie”, a precizat consilierul ucrainean.

Un scenariu ”total nebun” ar fi ca Rusia să trimită recruţi care să aibă doar o lună de pregătire, a adăugat Arestovici. El a mai spus că şi după ce se va semna un acord de pace ar mai putea exista mici ciocniri timp de un an.

Rusia ar angaja mercenari din Libia și Serbia ca să îi trimită în Ucraina. Ce salariu le oferă

Rusia se pregătește să aducă libieni și sârbi să lupte în Ucraina, pe lângă mercenarii sirieni pe care îi înrolează deja, a susținut Direcția Principală de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei (GUR) și Statul Major al Forțelor Armate Ucrainene.

”Conform informațiilor disponibile, sunt implicați un număr mare de militanți din alte țări (Siria, Serbia)”, susțin Forțele Armate ucrainene.

Rusia le plătește mercenarilor străini un salariu lunar de 300-600 de dolari pentru a lupta în Ucraina și a aprobat recrutarea a 16.000 de voluntari din Orientul Mijlociu. Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel