Consilierul lui Zelenski anunță demisia din funcția prezidențială. Acesta a sugerat că Ucraina a doborât racheta rusească care a ucis 41 de oameni în Dnipro

Consilierul Oficiului Prezidențial, Oleksii Arestovici. Sursa foto Facebook Oleksii Arestovici
Consilierul Oficiului Prezidențial, Oleksii Arestovici. Sursa foto Facebook Oleksii Arestovici

Consilierul Oficiului Prezidențial, Oleksii Arestovici, și-a anunțat demisia, din cauza controversei stârnite de declarația sa cu privire la racheta care a lovit un condominiu din orașul Nipro. 

În special, fostul consilier al președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, sugerase că racheta care a ucis 41 de oameni la Dnipro pe 14 ianuarie a fost doborâtă de apărarea aeriană ucraineană. ”Am scris o scrisoare de demisie. Vreau să arăt un exemplu de comportament civilizat: o eroare de principiu înseamnă resemnare”, a menționat Arestovici, potrivit Agenzia Nova.

Anunțându-și demisia pe Facebook, Arestovici a declarat: ”Îmi prezint scuzele mele sincere victimelor și rudelor acestora, locuitorilor din Dnipro și tuturor celor care au fost profund răniți de versiunea mea prematur eronată cu privire la motivul în care racheta rusă a lovit o clădire rezidențială.”

Kremlinul susţine că forţele ruse nu au lovit un imobil rezidenţial în Dnipro şi acuză apărarea antirachetă ucraineană

Kremlinul a negat luni orice atac al forţelor ruse asupra unui imobil rezidenţial din oraşul Dnipro, în estul Ucrainei, unde un bombardament care a avut loc sâmbătă s-a soldat cu cel puţin 36 de morţi, şi a susţinut din nou că Moscova nu vizează decât ţinte militare, informează Agearpres.

"Forţele armate ruse nu bombardează imobile rezidenţiale, nici infrastructurile civile, ele bombardează ţinte militare", a declarat pentru presă purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, sugerând apoi că o rachetă a apărării antiaeriene ucrainene ar fi căzut peste imobil.

Bilanţul bombardamentului rus care a distrus sâmbătă un imobil în oraşul Dnipro din estul Ucrainei a urcat la cel puţin 36 de morţi, printre care doi copii, şi la zeci de răniţi.

Conducerea de la Kiev a condamnat ferm duminică atacurile împotriva civililor şi a denunţat încă o dată teroarea rusă.

În afară de Dnipro, alte zone afectate au fost Odesa, Harkov, Liov şi Kiev, unde infrastructura civilă a fost avariată şi alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă.

Armata ucraineană a precizat că a doborât 25 dintre cele 38 de rachete lansate sâmbătă de forţele ruse.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel