Consilierul lui Putin, informații din culisele discuției cu Joe Biden, despre care spune că a fost „destul de echilibrată”. Ce promisiune a făcut președintele Rusiei

oto: Pixabai, Facebook
oto: Pixabai, Facebook

Kremlinul a numit conversația dintre Putin și Biden „destul de echilibrată”.

Convorbirea telefonică dintre președinții Rusiei și SUA, Vladimir Putin și Joe Biden, a fost destul de echilibrată, în ciuda isteriei din jurul presupusei invazii iminente de către Rusia a Ucrainei, a declarat consilierul prezidențial rus Iurii Ușakov, scrie Interfax.

"Conversația telefonică a durat puțin peste o oră. (...) Conversația de astăzi a avut loc într-o atmosferă de isterie fără precedent din partea oficialilor americani cu privire la presupusa iminentă invazie a Ucrainei de către Rusia.", a declarat Ușakov reporterilor sâmbătă, după convorbirea celor doi lideri.

Informații din culisele discuției lui Putin cu Biden

Referindu-se la probabilitatea unui „scenariu atât de catastrofal”, a continuat el, partea americană a cerut sâmbătă o conversație telefonică, deși era programată pentru luni. Alți membri ai administrației americane au făcut solicitări similare pentru apeluri telefonice urgente și au vorbit cu mulți colegi ruși, a adăugat consilierul prezidențial.

"Adică, presiunea în jurul subiectului invaziei a fost coordonată și isteria a atins punctul culminant. Dar dacă ne întoarcem la conversația dintre Federația Rusă și Statele Unite, putem afirma că natura conversației a fost încă destul de echilibrată.”, a spus Ușakov.

Biden, a spus el, s-a referit la experiența Războiului Rece, când reprezentanții Statelor Unite și ai URSS „au făcut tot posibilul pentru a evita o catastrofă, un conflict serios”.

"El a spus că cele două mari puteri ale noastre sunt încă concurente, dar trebuie să facă totul pentru a menține stabilitatea și securitatea în întreaga lume. El a subliniat, de asemenea, că trebuie făcut tot posibilul pentru a evita cel mai rău scenariu în contextul situației actuale din jurul Ucrainei", a mai spus Ușakov.

Putin, lecții de istorie în fața lui Biden



Potrivit acestuia, Putin a parcurs și istoria relațiilor dintre Statele Unite și NATO cu Rusia.

„Președintele Rusiei, în special, a remarcat că în anii Războiului Rece, Uniunea Sovietică și Statele Unite au fost, desigur, adversari sută la sută și, de exemplu, în anii 1990, păream să fim prieteni. , dar chiar și atunci Statele Unite și NATO erau departe de a fi o linie constructivă față de Rusia.La urma urmei, atunci a început extinderea practică a sferei de activitate a NATO, atunci au fost admiși noi membri, iar alianța s-a apropiat de granițe.”, a declarat Ușakov.

După aceea, potrivit lui Putin, deja în anii 2000, a avut loc o degradare bruscă a condițiilor de securitate în spațiul euro-atlantic, iar această degradare a fost legată tocmai de securitatea Rusiei, a mai spus consilierul președintelui Federației Ruse. El a adăugat că Putin a subliniat în detaliu abordările fundamentale ale părții ruse și a explicat de ce acum este momentul ca problemele de care depinde cu adevărat securitatea națională a Rusiei să fie rezolvate.

Ce promisiune a făcut Putin

Ușakov a adăugat că Biden, a subliniat o serie de considerații care, în opinia sa, țin cont de multe dintre preocupările Rusiei, pe care Moscova le-a transmis anterior Statelor Unite și NATO. Putin a promis că va ține cont de acestea.

„Președintele Rusiei a reacționat în spiritul că partea rusă, desigur, va analiza cu atenție considerentele exprimate de Biden și, fără îndoială, va ține cont de ele. Dar, din păcate, și s-a spus așa, aceste considerente nu se referă elemente cheie ale inițiativelor rusești”, a menționat Ușakov.

În plus, potrivit lui Ușakov, în timpul conversației, Biden a menționat posibile sancțiuni dure împotriva Federației Ruse în cazul unei invazii rusești a Ucrainei, dar nu acesta a fost punctul central al conversației.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel