EXCLUSIV  Consilieri cu pensii și salarii. Carmen Dan, risc de DNA în SCANDALUL momentului

Ministrul Carmen Dan ar putea fi chemată la Direcția Națională Anticorupție după scandalul cu ai săi consilieri care primesc și pensie, și salariu.

Cei cinci consilieri ai ministrului Afacerilor Interne, care beneficiază, în paralel, de pensie şi salariu, vor lucra gratuit, ca urmare a scandalului mediatic în care au fost implicaţi, ei urmând să renunţe la indemnizaţii, a spus, marţi, Carmen Dan. Problema este că perioada în care aceștia au lucrat la MAI, mai precis salariile primite, reprezintă un prejudiciu. Dacă respectivii consilieri lucrează acum pe gratis este clar că puteau face acest lucru de la început, fără a mai primi bani, iar vina îi aparține în integralitate lui Carmen Dan.

Ar putea fi și o manevră de imagine prin care se încearcă calmarea spiritelor, iar acei oameni să nu stea pe gratis la Guvern. Dacă totuși se duc și lucrează un număr de luni, salariile plătite reprezintă prejudiciu pentru că munca lor putea fi obținută fără bani.

În plus, acest scandal este costisitor, ca imagine, pentru PSD deoarece partidul are destul electorat format din oameni în vârstă care abia reușesc să se întrețină din pensia primită, iar consilierii ministrului au pensii mari la 41 de ani. Și apoi, deși au pensii uriașe, sunt angajați cu salarii la minister.

[citeste si]

Carmen Dan a spus că ai ei consilieri au decis să lucreze gratis pentru că "situația lor a fost intens mediatizată și imaginea Ministerului Afacerilor Interne este afectată".

"Plecăm de la adevărul că a cumula pensia și salariul nu este o ilegalitate. Acest lucru l-au acceptat toți. Discuția a fost îndreptată spre cât de moral este să beneficiezi de acest cumul. (...) Vreau să vă spun că toți cei cinci consilieri ai mei, care sunt în situația de a cumula pensia cu salariul, mi-au spus că situația poate fi remediată într-un singur fel. Mi-au spus că expunerea aceasta publică a situației lor, deși nu s-a nominalizat și nu s-a vorbit decât la modul general despre acest lucru, afectează imaginea Ministerului și îl vulnerabilizează. Prin urmare, au decis să solicite aprobarea mea de a ieși din această situație. Cum nu există posibilitatea să renunți la pensie, au ales să renunțe la indemnizație. Au ales să plece din aceste poziții și în același timp s-au oferit să rămână lângă mine și să facă activitatea fără să fie remunerați", a afirmat Carmen Dan.

Ea a precizat că toți consilierii săi sunt oameni cu experiență, care au "activitate recunoscută în spate" și care au muncit în minister peste 20 de ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel