Consilier la Senat, reţinut pentru trafic de influenţă

Vasile Zosim, consilier parlamentar la Senat, a fost reţinut, el fiind acuzat de trafic de influenţă, au declarat miercuri pentru AGERPRES surse judiciare.

Ofiţeri de poliţie ai Direcţiei Generale Anticorupţie - structura centrală şi Serviciul Judeţean Anticorupţie Gorj, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, au efectuat o percheziţie domiciliară, marţi, în Bucureşti, la domiciliul suspectului Z. V., iar la finalizarea activităţii l-au condus pe acesta la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, informează un comunicat.

Potrivit sursei citate, lucrătorii SJA Gorj au fost delegaţi de procuror să desfăşoare activităţi în cauză, iar în urma probelor administrate s-a procedat la reţinerea suspectului Z. V., consilier parlamentar în cadrul Senatului - Direcţia Generală Control Juridic şi Securitate Internă, pentru săvârşirea a două infracţiuni de trafic de influenţă.

În fapt, s-a reţinut că, în perioada 2013 - 2014, suspectul a pretins şi primit de la administratorul unei societăţi comerciale suma totală de 43.500 lei, lăsând să se creadă că are influenţă asupra conducerii unei companii energetice şi a unei companii de transport petrolier, pentru încheierea unor contracte de achiziţie a unor transformatoare scoase din uz şi deşeuri metalice, la preţuri preferenţiale, se arată în comunicatul citat. În cursul zilei de miercuri suspectul urmează să fie prezentat Tribunalului Gorj, cu propunere de arestare preventivă. La instrumentarea cauzei s-a cooperat cu poliţişti din cadrul IPJ Gorj - SICE. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel