Urmărește emisiunea live


Consilier AFIR, trimis în judecată pentru luare de mită

Un consilier AFIR din Banat, prins când luat mită pentru plată unui proiect, trimis în judecată.

Consilierul din cadrul Oficiului Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Caraș-Severin, care a fost prins când lua mită de la un tânăr agricultor, iar în schimbul banilor trebuia să îi deconteze ultima tranșă dintr-un proiect AFIR, a fost trimis în judecată, în stare de arest, scrie Mediafax. 

Potrivit DNA, Martin Ianăș Niagu, consilier în cadrul Oficiului Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Caraș – Severin, instituție care gestionează finanțările europene din agricultură în plan județean, fost trimis în judecată pentru luare de mită.

Ce au descoperit anchetatorii 

„În perioada septembrie – 24 noiembrie 2020, în contextul efectuării unui control, inculpatul Niagu Martin Ianăș, în calitatea menționată mai sus, i-ar fi cerut unui agricultor (martor în cauză) suma de 5.000 de euro, reprezentând jumătate din banii pe care agricultorul trebuia să îi primească drept ultimă tranșă de plată în cadrul unui proiect finanțat cu fonduri europene prin măsura „Tânărul Fermier”. În schimbul banilor, inculpatul Niagu Martin Ianăș s-ar fi angajat să aprobe decontarea ultimei tranșe de 10.000 de euro, iar în plus, a lăsat să se înțeleagă că, în caz de refuz, va face demersuri ca instituția să considere că proiectul nu a fost implementat, ceea ce ar fi obligat agricultorul să restituie toți banii pe care îi primise anterior în cadrul proiectului”, se arată în rechizitoriul întocmit de procurorii DNA.

Consilierul și-a diminuat, ulterior, din pretenții la o treime din ultima tranșă, respectiv 3.350 euro.

Prins în flagrant 

În 24 noiembrie, inculpatul Niagu Martin Ianăș a primit de la fermier suma de 15.000 lei, acesta fiind, de altfel, momentul în care procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Caraş – Severin, cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză.

La acțiunea de constatare a infracțiunii flagrante au participat și ofițeri de poliție ai Direcției Generale Anticorupție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel