Conservatorii au câștigat în cea mai populată zonă a Germaniei. Avertisment pentru democrații lui Olaf Scholz

Politicienii conservatori au câștigat ultimele alegeri din cel mai populat land al Germaniei.

Rezultatele alegerilor regionale din Nordrhein-Westfalen (NRW), cel mai populat land din Germania, au devenit un nou avertisment pentru Partidul Social Democrat, aflat la guvernare, partid al cancelarului Olaf Scholz, care s-a confruntat cu majoritățile locale a creștinilor democrați, scrie EFE

Uniunea Creștin Democrată (CDU), formațiunea care conduce în prezent coaliția regională cu Liber Democrații, a obținut 35,2% din voturi la alegerile regionale, în creștere cu 2 puncte față de scrutinul din 2017, potrivit proiecțiilor făcute publice la o oră după ce urnele s-au închis duminică de televiziunea publică ZDF. 

13 milioane de alegători germani au ieșit la urne

În sistemul federal al Germaniei, parlamentarii de stat dețin o putere considerabilă, iar alegerile din NRW au fost considerate un punct important pentru partidul de guvernământ SPD al cancelarului Olaf Scholz.

Aproximativ 13 milioane de persoane au fost eligibile pentru a vota, fiind cele mai mari alegeri din Germania din acest an și una dintre cele mai importante în afara alegerilor generale, scrie DW

Landul găzduiește marile orașe Köln, Bonn, Düsseldorf, Essen și Dortmund, iar rezultatul este văzut ca un indicator cheie al stării de spirit politice din Germania.

Partidul lui Olaf Scholz a suferit o înfrângere dură

Partidul Social Democrat (SPD), care din decembrie conduce coaliţia de trei partide de la Berlin cu Verzii şi Liberalii, a obţinut între 15,5% şi 16% din voturi în micul land Schleswig-Holstein, potrivit unor sondaje la ieşirea de la urne difuzate de canalele publice de televiziune ARD şi ZDF.

SPD a scăzut cu aproximativ 12 procente faţă de acum cinci ani, ceea ce l-a determinat pe secretarul său general, Kevin Kühnert, să spună că nu este vorba de o seară electorală bună. Creştin-democraţii fostului cancelar Angela Merkel (2005-2021), la putere în această regiune, au câştigat între 41% şi 43% din voturi, un avans de 9 până la 11 procente faţă de scrutinul din 2017.

Verzii au obţinut locul doi, deţinând între 17% şi 19,5% din voturi în această regiune de unde provine vicecancelarul şi ministrul Economiei şi Climei, ecologistul Robert Habeck. Reacţionând la acest rezultat, el a cerut formarea unei alianţe regionale cu CDU pentru a guverna acest land. Citește continuarea AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel