Congresul SUA, dezlănțuit împotriva lui Barack Obama, după anunțul normalizării relaţiilor SUA-Cuba

Democraţii şi republicanii,  partizani izolării regimului cubanez au deplâns miercuri decizia lui Barack Obama de a angaja normalizarea relaţiilor între SUA și Cuba, promiţând să opună rezistenţă anulării embargoului cerute de preşedintele american.

Senator de Florida, unde trăiesc numeroşi refugiaţi cubanezi ostili regimului Raul Castro, republicanul Marco Rubio a denunţat naivitatea iniţiativei americane.

"Casa Albă a cedat totul, dar obţine puţine lucruri", a declarat Marco Rubio pentru jurnalişti.

Marco Rubio va prezida din ianuarie Subcomisia pentru Externe care va fi însărcinată cu audierea şi confirmarea viitorului ambasador american în Cuba. El a sugerat deja că această confirmare va fi delicată.

"Acest Congres nu va anula embargoul", a afirmat, între altele, Marco Rubio, răspunzând îndemnului lui Barack Obama de a pune capăt embargoului impus încă din 1962. "Voi folosi toate mijloacele aflate la dispoziţia mea pentru a contracara cât mai mult posibil schimbările anunţate", a avertizat el.

Preşedintele republican al Camerei Reprezentanţilor, John Boehner, şi-a exprimat regretul în legătură cu "o lungă serie de concesii necugetate făcute unei dictaturi care îşi brutalizează poporul şi complotează cu duşmanii".

Citește și: Barack Obama, la "The Colbert Report": Ador această meserie de președinte - Video

"Aceasta va încuraja toate ţările care sprijină terorismul", a declarat el.

Democraţii nu au rămas datori, în special senatorul Robert Menendez, care prezida până în prezent Comisia de Externe şi face parte din grupul de aleşi ostili anulării sancţiunilor care vizează Cuba.

Normalizarea "cauţionează comportamentul brutal al Guvernului cubanez", a declarat el, citat într-un comunicat.

Senatorul şi-a exprimat regretul în legătură cu efectuarea schimbului de prizonieri. Trei spioni cubanezi au fost predaţi autorităţilor de la Havana în schimbul unui cubanez închis în Cuba pentru că a spionat pentru Washington.

"Acest schimb asimetric nu va face decât să incite Cuba să devină mai belicoasă faţă de opoziţia cubaneză", a avertizat el.

Trei aleşi - senatorul democrat Patrick Leahy, senatorul republican Jeff Flake şi reprezentantul democrat Chris Van Hollen - s-au dus pentru a-l prelua pe Alan Gross, eliberat de Cuba, miercuri, după cinci ani de detenţie, în favoarea normalizării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel