Congressman: Avem voturile să-l suspendăm pe Obama

obama suspendate dc
obama suspendate dc

Un membru al Congresului american, Blake Farenthold, susține că republicanii ar putea obține destule voturi în Camera Reprezentanților pentru a-l suspenda pe președintele Barack Obama, pe fondul scandalului iscat pe tema certificatului de naștere al liderului SUA.

Una dintre teoriile conspirației referitoare la Barack Obama spune că președintele american nu s-a născut pe teritoriul țării unchiului Sam, și, potrivit articolului 2 din Constituția SUA, nu este eligibil pentru funcția de șef al statului. Republicanul Farenthold opinează că nu s-au făcut destule demersuri în Congres pentru a se verifica această teorie, vehiculată încă din timpul primei campanii electorale a lui Obama.

”Cred că, din păcate, calul a părăsit hambarul, în chestiunea certificatului de naștere”, spune Blake Farenthold, rezonând cu Markwayne Mullin, colegul său din Oklahoma care marșa pe această ipoteză.

”Ai adus în discuție o întrebare care se află pe buzele multora: 'Dacă toată lumea este așa de nemulțumită cu privire la președinte, de ce nu-l suspendăm'?”, afirmă Farenthold, citat de The Daily Beast. ”O să-ți dau un răspuns foarte sincer: dacă am vrea să-l suspendăm pe președinte mâine, probabil că am aduna suficiente voturi în Camera Reprezentanților pentru asta. Dar ar merge mai departe la Senat și acolo s-ar bloca”, a continuat el.

Încercarea de suspendare a lui Clinton, un eșec

Republicanul explică faptul că procesul suspendării presupune votul din Camera Reprezentanților și dezbaterea din Senat. Farenthold amintește că tentativa de a-l suspenda pe fostul președinte Bill Clinton a făcut mai mult rău țării.

”Ce mesaj transmitem Americii dacă îl suspendăm pe Obama, dar nu-l demitem și este găsit fără de vină? Vom spune apoi că e în regulă?”, a declarat Congressman-ul. ”În afară de faptul că nu ar avea niciun efect, cred că o tentativă eșuată de suspendare a președintelui are potențialul de a face rău societății”, a conchis el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel