EXCLUSIV  CONGRES PNL. Gușă: Marea miză nu e pentru funcția de lider PNL! A mai apărut un candidat pentru prim-vicepreşedinte

Cozmin Guşă a vorbit despre lupta care se va da în Congresul PNL pentru funcţiile de prim-vicepreşedinte. 

"E mare miza pentru funcţia de prim-vicepreşedinte. Se încurcă lucrurile, pentru că la nivelul zilei de ieri, Adrian Veştea de la Braşov a acceptat propunerea să candideze şi el la funcţia de prim-vicepreşedinte. Erau patru candidaţi pe patru locuri, acum sunt cel puţin cinci cu Veştea, iar şahul este dat la Rareş Bogdan şi la Bode, pentru că Flutur are Moldova fără contracandidat, Iulian Dumitrescu are Muntenia fără contracandidat; Veştea merge un pic pe locurile din Transilvania; mâine va vota cu Orban, nu este deranjat pentru scopul ăsta, dar duminică, tocmai pentru a nu-i da posibilitatea lui Orban să facă o grupă prea mare de disidenţă, Veştea va fii cooptat în echipa de conducere - acesta este scenariul de aseară, se poate schimba astăzi – pentru o funcţie de prim-vicepreşedinte, iar unul dintre cei doi: Rareş Bogdan sau Lucian Bode va fi eliminat, pentru că nu sunt decât patru posturi, acesta este statutul şi nu-l vor schimba.

În eventualitatea aceasta, apare mai interesantă competiţia pentru funcţia de prim-vicepreşedinte decât pentru cea de preşedinte", a declarat Cozmin Guşă, vineri, la emisiunea "Deferiţi mass-media".

VIDEO: 

 

Cîţu: Avem recomandare de la specialişti, Congresul PNL se poate desfăşura

Premierul Florin Cîţu a afirmat, joi, că se poate desfăşura sâmbătă Congresul PNL în condiţii de siguranţă sanitară, existând recomandări ale specialiştilor, şi, ca urmare, va "ignora" declaraţiile politice ale unor foşti prefecţi.

Fostul prefect al Capitalei Alin Stoica a susţinut că nu se poate organiza Congresul PNL cu 5.000 de participanţi în condiţiile în care rata de infectare cu SARS-CoV-2 a depăşit 3 la mia de locuitori în Bucureşti.

"Declaraţiile politice de la cei care au fost prefecţi eu le ignor. Oamenii politici fac tot felul de declaraţii. Specialiştii, avem recomandare de la specialişti, spun că dacă se respectă toate normele... Avem acolo 15.000 de metri pătraţi, asta înseamnă că fiecare persoană, dacă vin 5.000 de delegaţi, respectăm cei trei metri pătraţi pentru fiecare persoană. Vor fi şi cu certificat verde şi cu centre de testare, toate condiţiile de siguranţă vor fi respectate ca să se poată desfăşura acest congres în condiţii de siguranţă. Nu este un eveniment care se întâmplă în fiecare zi, este un lucru care se întâmplă o dată la patru ani, deci se poate face, dar cu respectarea tuturor condiţiilor", a declarat Cîţu.

Premierul a avut joi o intervenţie online la dezbaterea "Plafonare versus compensare. Soluţia salvatoare pentru tema momentului: facturile la energie şi gaze naturale", transmite Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel