Congres PNL/ Flutur: Noua conjunctură geo-politică, economică, de crize ne obligă să îmbunătăţim programul PNL

Sursă foto: Facebook PNL Suceava
Sursă foto: Facebook PNL Suceava

Preşedintele interimar al PNL, Gheorghe Flutur, a explicat, duminică, motivul pentru care liberalii trebuie să-şi aleagă un nou preşedinte la şase luni de la congresul anterior.

'Sunt foarte conştient că pe buzele dumneavoastră şi ale opiniei publice există întrebarea de ce aşa de repede după şase luni şi care sunt noutăţile în care aţi susţinut şi moţiunea câştigătoare şi o să încerc eu exerciţiul de sinceritate pentru Congresul extraordinar al PNL. A ne asuma că se poate şi mai bine este o virtute pe care PNL a pus-o în valoare în aceste zile.', a spus Flutur.

'În mai puţin de zece zile după ce a venit o anumită orientare şi o ştim din teritoriu s-a ajuns la această concluzie că trebuie nişte lucruri din mers îmbunătăţite, în noua conjunctură geo-politică, economică, de crize, care nu erau acum şase luni, ne obligă să răspundem să îmbunătăţim programul PNL, atitudinea noastră şi aceste lucruri trebuie să ne facă să recunoaştem şi ce nu a mers şi să îndreptăm, pentru că dacă nu recunoaştem asta nu suntem credibili. (...) Da, suntem în măsură să recunoaştem şi să schimbăm în bine şi în mai bine din mers aceste lucruri, a spus Flutur, la Congresul extraordinar al PNL.

El a prezentat cele două mari direcţii din moţiunea cu care candidează premierul Nicolae Ciucă la şefia PNL - viziunea şi strategia pentru dezvoltarea României şi modul în care PNL va acţiona pentru a fi un vehicul credibil pentru a face aceste lucruri.

'PNL - fidel programului de guvernare de mare coaliţie. Suntem într-o conjunctură în care am intrat într-o mare coaliţie şi trebuie să fim corecţi, fideli, parteneri oneşti, dar cu drepturi egale şi trebuie să susţinem această coaliţie, nu să o destabilizăm. PNL trebuie să fie factor de stabilizare şi nu de destabilizare', a spus Flutur, conform Agerpres.

Flutur a subliniat că PNL trebuie să răspundă rapid la vulnerabilităţile oamenilor, arătând că Guvernul deja a pregătit măsuri. Acesta a spus că e nevoie de recuperarea decalajelor, modernizarea prin investiţii. Flutur a vorbit despre investiţiile în infrastructură, unde a precizat că mai sunt poticneli.

Liderul PNL a vorbit şi despre protejarea resurselor naturale, necesitatea digitalizării, educaţiei, cercetării, investiţiile în resursa umană, performanţă în sănătate şi crearea unui sistem predictibil de pensii, eficientizarea administraţiei publice. Liberalul Robert Sighiartău a precizat că peste 48 de filiale ale PNL au votat moţiunea cu care candidează Nicolae Ciucă.

Citește și Congres PNL. Nicolae Ciucă, unicul candidat. Chirieac: Mă întreb de ce l-au mai făcut. În România, politica nu mai e făcută de partide

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel