CONGRES PNL, 25 septembrie. Orban - Cîțu, mesaje de ÎMPĂCARE. ”Împreună mai departe”/ ”Ai obligația să ștergi cu buretele”

CONGRES PNL, 25 septembrie. Ludovic Orban și Florin Cîțu și-au transmis, de la distanță, în intervenții televizate, semnale de împăcare. 

”Putem să mergem împreună mai departe”

CONGRES PNL, 25 septembrie. ”Ludovic Orban este un membru al Partidului Național cu o experiență politică foarte mare, este membru în BEx, unde are un vot, ca și mine, și eu tot un vot am în Biroul Executiv, și este un om de la care cu toții avem de învățat și putem să mergem împreună mai departe, dacă reușește să critice constructiv.” a spus Florin Cîțu, premier și candidat la șefia PNL, în 23 septembrie, la Digi24. Întrebat dacă rămâne Ludovic Orban președinte al Camerei Deputaților, Florin Cîțu a precizat că ”am înțeles că a spus că-și dă demisia dacă pierde și-l știu un om de onoare, așa l-am cunoscut pe domnul Ludovic Orban, un om care, dacă spune ceva, așa face.” 

”După 25 septembrie, PNL o să fie mai puternic” a dat asigurări Florin Cîțu. ”Suntem singurii care putem învinge PSD în 2024, pentru că, până la urmă despre asta este vorba, iar toate aceste lucruri ne îndepărtează de la adversarul nostru etern” a adăugat premierul.  

”Ai obligația să ștergi cu buretele și să reiei legătura”

CONGRES PNL, 25 septembrie. Cu o seară înainte, la același post TV, Ludovic Orban, președinte al PNL și candidat pentru un nou mandat, afirma: ” Ca președinte al PNL, sunt un garant al unității partidului, am fost și am arătat lucrul acesta. Unii vor fi cu mine, alții cu Florin Cîțu, în alegeri, dar asta nu înseamnă că sunt două partide”. Întrebat dacă apoi vor face pace, Ludovic Orban a răspuns: ”Este normal, ca președinte al partidului, ai obligația să ștergi cu buretele și să reiei legătura cu fiecare în parte, în special cu cei care n-au fost cu tine. Nu e bine să pierzi oameni. Florin Cîțu probabil ar fi momentul să mă sune el, după Congres, după ce ies președinte, că până acum l-am sunat mai ales eu.” Cât cu privire la ce se va întâmpla cu Florin Cîțu dacă va pierde competiția internă, Ludovic Orban a spus că ”vor decide forurile statutare”. 

”Mă doare sufletul, mă doare inima, mi se rupe inima”

PNL ar fi pierdut 8% în intenție de vot, 10% în favorabilitate, a spus Ludovic Orban, în același timp, care afirmă că ”oamenii sunt atenți și sensibili”. ”Mă doare sufletul, mă doare inima, mi se rupe inima pentru faptul că am muncit împreună cu toți colegii serioși din PNL să creștem partidul, să-l ducem la victorie, să-l aducem la guvernare și, în 3 luni, prin metode utilizate într-o campanie internă, am ajuns ca munca noastră să fie năruită de un comportament care nu e specific PNL. Liberalii sunt oameni responsabili, cu educație, au decență” a mai spus Ludovic Orban. 

Totuși, mesajele de pace au fost acoperite de unele mult mai tăioase, de ambele părți. 

Vezi și: EXCLUSIV  Congres PNL, 25 septembrie. Scenarii lansate de Chirieac, Pîrvulescu, Bulai, Coșea, Câciu, Teodorescu, Vâlcu, R. Tudor, Tache, Ciuvică, Vlășceanu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel