Congres PNL, semnalul dat la discursuri. Chirieac: E pe bune! Au fost aplauze în multe momente, dar atunci sala a tăcut!

Bogdan Chirieac a analizat discursurile celor doi candidaţi pentru şefia PNL, precum şi cele întâmplate în sală, la congresul liberalilor.

"Avem un congres pe bune. E un congres real. Nu e o 'leşinătură', ca să citez pe cineva. Deşi s-a plecat de la ideea clară 'Cîţu preşedinte', de la cel mai înalt nivel, uite că în sală lucrurile sunt amestecate. Nu contest că prima şansă o are, în continuare, domnul Cîţu, dar până la momentul votului mai este. E pe bune. 

A fost foarte bun discursul lui Ludovic Orban; am constatat în sală că atunci când el  condamnat conducerea cu PSD pe masă sau pe sub masă - aşa cum a spus - sala a tăcut. L-au aplaudat în foarte multe situaţii. Deci eu înţeleg că pro-Orban sau pro-Cîţu, Partidul Naţional Liberal ar prefera să guverneze cu PSD-ul decât să guverneze în continuare cu USR-ul. Alminteri, discursul lui Orban, într-adevăr, a fost mobilizator. Dacă erai în sală şi erai indecis, ai fi votat Orban. O mare diferenţă faţă de capacitatea de a influenţa publicul a domnului Florin Cîţu", a declarat, la România TV, analistul politic Bogdan Chirieac.

Promisiunea lui Cîțu: Mă voi bate pentru PNL așa cum nu au știut sau nu au putut alții

Florin Cîțu le-a cerut delegaților de la congresul PNL să îl voteze, pentru că își face bine treaba. El a spus că a început spălând vase în SUA și a ajuns în conducerea unor bănci naționale.. „Mă voi bate pentru PNL așa cum nu au știut, nu au vrut sau nu au putut alții să o facă”, spune Cîțu.

„Eu sunt un om de echipă și vreau să lucrez cu voi toți, să construim, să facem PNL cel mai mare partid din România. Astăzi nu mă votați pe mine, ci votați un nou mod de a face politică. Votați o echipă. Vă aștept cu toții în echipa mea. Vă garantez că atâta timp cât voi fi președinte deciziile le vom lua împreună. Sunt un liberal convins și mă voi bate pentru PNL așa cum nu au știut, nu au vrut sau nu au putut alții să o facă”, a spus Florin Cîțu

Orban: Niciodată nu a existat un premier cu o cotă de neîncredere atât de mare

„Fraților, ce facem cu guvernarea?” – s-a adresat Ludovic Orban colegilor săi, la Congresul PNL. El spune că niciodată nu a existat o cotă de neîncredere atât de mare pentru un premier sau un Guvern, așa cum este Guvernul Cîțu. Orban promite să are soluții la criza politică.

„Fraților, ce facem cu guvernarea? Realitatea este în momentul de față că suntem într-o ecuație aproape imposibilă. Atâta timp cât niște parteneri care au fost cu noi în coaliție s-au retras din coaliție și au spus că au o singură condiție pentru a reveni în coaliție stau și mă întreb cum vom îndeplini această condiție”, a spus Ludovic Orban.

El spune că PNL va apăra Guvernul în Parlament la moțiunea de cenzură, dar se întreabă cu cine va face PNL majoritate parlamentară, dacă USR PLUS a condiționat revenirea la guvernare de plecarea lui Florin Cîțu.
Orban denunță „aranjamente pe sub masă” cu PSD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel