EXCLUSIV  Congres Extraordinar SNAP. Iulian Surugiu, mesaj pentru viitorii lideri ai agenților de poliție

Sindicatul Național al Agenților de Poliție (SNAP) și-a ales conducerea în urma unui Congres Național Extraordinar, care a avut loc miercuri și joi, 14-15 noiembrie 2018, la Predeal.

Agenții de poliție, membri ai sindicatului, și-au ales liderii prin vot secret. Astfel, Sindicatului Național al Agenților de Poliție, pentru un mandat de patru ani, este formată din:

Surugiu Iulian (președinte), Danciu Cristian (prim-vicepreședinte), Alexandru Ștefan (secretar general).
Celelalte funcții ale conduceriii SNAP sunt ocupate de Dragu Marian (trezorier general), Șeicaru Viorel-Constantin, Terfăloagă Gheorghe, Mocanu Silviu-Doru, Aldescu Mihai-Adrian, Telejman Gheorghe și Burlacu Marian-Sorin ca vicepreședinți.

Liderul sindical Iulian Surugiu a declarat pentru DCNews că își dorește ca acest al treilea mandat al său să fie de fapt o punte prin care să pregătească predarea ștafetei către viitorii lideri sindicali:

"Astăzi am fost reconfirmat în funcție cu o majoritate de voturi, dar s-a schimbat puțin echipa de conducere. Au venit oameni tineri, lucru de altfel normal și de înțeles pentru că în cadrul SNAP cu siguranță în următorii ani sau la următorul congres va avea loc o trecere de la o generație la alta. Și cu toții trebuie să o acceptăm pentru că la un moment dat vine timpul să plecăm și să facem și altceva. Nu mi-am dorit foarte mult să fiu reconfirmat în funcția de președinte. Poate că după două mandate mă resimt și eu, dar la rugăminte președinților din terioriu am acceptat să candidez din nou", a precizat liderul SNAP.

'Nu am pus în față interesul personal'

"În acest al treilea mandat trebuie să las în urma mea o echipă tânără, să construiesc în acești ani, să formez o echipă care să poată gestiona și să ducă mai departe ceea ce am construit împreună cu echipele pe care le-am avut. Este o datorie morală. Este o organizație destul de democratică. Sindicatul Național al Agenților de Poliție, din păcate, a inventat mai mulți lideri, pentru că, așa cum se întâmplă și cum s-a întâmplat în toate parttidele politice, și la noi au existat trădări, au existat contestații, au exitat procese, din păcate, pentru că unii, atunci când prind un pic de putere și văd că e frumos la sindicat, gândesc pentru ei personal sau pentru un grup anume. Întotdeauna nu am pus în față interesul personal și nici interesul vreunui grup, am văzut doar organizația", ne-a mai declarat Iulian Surugiu, președintele SNAP, fost agent șef principal, acum pensionat.

Despre SNAP

Sindicatul Național al Agenților de Poliție (S.N.A.P.) din cadrul Ministerului Administrației și Internelor din România, este o organizație cu caracter sindical, constituită democratic, prin liber consimțământ, apolitică, independentă, cu activitate civică și sindicală.

S.N.A.P. este un instrument juridic creat de membrii poliției române care au calitatea de agent de poliție (astfel cum este definită această calitate în art. 14, 17 si 22 din Legea nr. 360/2002) și care își desfășoară activitatea conform Legii nr. 360/2002 privind Statutul Polițistului, conform prevederilor Constituției României, ale Legii nr. 54/2003 cu privire la sindicate și ale Legii nr. 188/1999 privind Statutul Funcționarilor publici, precum și a celorlalte norme incidente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel