CONFUZIE totală cu începerea școlii în 14 septembrie. Propunere-cheie pentru ELEVI. ”Nu e o tragedie, ci un CÂȘTIG”

Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ

S-a decis, de la nivel guvernamental, ca școala să înceapă în 14 septembrie. În cele mai multe orașe, începe într-un sistem mixt de învățământ, cu elevi în clasă și cu elevi acasă, care vor studia online. Teoretic. Practic, nimeni nu știe cum va începe școala și, cel mai probabil, ne vom adapta, ca de obicei, din mers, indiferent de riscuri.

Val Vâlcu remarcă un aspect esențial, în acest context, și anume că ”deși ne revoltăm cu privire la ideea imunității de turmă, măsurile luate sunt în același fel gândite: la turmă, să fie toți odată, toți încep școala pe 14”.

Jurnalistul subliniază că ”nimeni nu are răspunsuri” și vedem cum exemplul Angliei este unul al eșecului în fața pandemiei, dar și cum exemplul Japoniei este unul SF pentru România cu toaleta în fundul curții și fără apă curentă. 

Propunere-cheie: Școala să înceapă o lună mai târziu, la mijlocul lui octombrie

În același timp, în contextul pandemic național, Val Vâlcu este de părere că ”graba strică treaba”. El consideră că putea începe anul școlar o lună mai târziu, o lună ce ar fi fost câștigată, nu pierdută, așa cum fals transmit oficialii în spațiul public. De ce câștigată? ”Nu poți lăsa copiii fără școală, dar nu era o tragedie dacă începea clasa I o lună mai târziu. Era un timp câștigat: se mai descoperea vreun medicament, ne mai apropiam de vaccin și se vedeau modelele de afară, cum funcționează” subliniază Val Vâlcu. 

În plus, alegerile locale din 27 septembrie se desfășoară, din perspectiva votului, majoritatea în școli. A doua zi, pe coridoarele pe unde duminică au trecut mii de alegători, vor trece elevii. Cu ce risc? Pe riscul lor! 

”Nu e în Constituție, nu e în legea gravitației ca școala să înceapă în 14 septembrie. Se puteau găsi soluții să fie recuperată această lună ”vitală” pentru educația copilului” a remarcat Val Vâlcu, ironic. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel