Confruntări violente între clanurile rivale de rromi din sud-estul Bulgariei

Confruntări violente între două clanuri rivale de rromi au izbucnit în două oraşe din sud-vestul Bulgariei miercuri şi, respectiv, în noaptea de miercuri spre joi, în două incidente fără legătură.

 Violențe între mai mulți etnici rromi au avut loc în noaptea de miercuri spre joi la Blagoevgrad, în urma cărora patru bărbaţi răniţi au fost internaţi la spitalul din oraş, potrivit BGNES. După spitalizare, zeci de rromi au venit în faţa spitalului, comportându-se agresiv şi declanşând o mobilizare a poliţiei, care a reuşit să aplaneze tensiunile, informează Mediafax.

Cauza violenţelor nu a fost clară, dar cel puţin o persoană a fost arestat pentru agresarea forţelor de ordine în faţa spitalului.

Într-un incident separat dar similar, o confruntare violentă şi mai amplă a avut loc miercuri după amiaza înntr-un ghetou al rromilor din oraşul Petrici . Conflictul a izbucnit din cauza unor neînțelegeri mai vechi între două clanuri, Meşovţki şi Resovţki, care au recurs la topoare, cuţite şi chiar arme de foc.

În urma incidentului, un bărbat a fost spitalizat cu multiple răni la nivelul capului, iar altul a fost arestat de către forţele de ordine locale.

Războiul dintre cele două clanuri de rromi din Petrici a început  în mai 2012, când au avut loc agresiuni în masă în ghetou, în urma unor acuzaţii cu privire la întreţinerea de relaţii de natură lesbiană de către două fete din cele două tabere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel