Confruntări sângeroase. Cel puţin 19 morţi

Arma
Arma

Peste 19 persoane au pierit, în urma unor confruntări sângeroase.

Majoritatea combatanţi, şi-au pierdut viaţa marţi în confruntările dintre jihadişti şi grupuri rebele din nordul Siriei. Luptele s-au dus între gruparea jihadistă Hay'at Tahrir al-Sham (HTS), dominată de fosta ramură a organizaţiei Al-Qaida, şi o coaliţie de grupuri rebele şi au avut loc în vestul provinciei Alep, potrivit OSDO care dispune de o vastă reţea de surse în Siria aflată în război.

Luni, jihadiştii din HTS au acuzat grupul rebel Nour al-Din al-Zenki că a ucis cinci dintre luptătorii lor şi au lansat o ofensivă asupra poziţiilor deţinute de rebeli în această provincie limitrofă cu Idlib. Directorul OSDO, Rami Abdel Rahmane, a făcut cunoscut că 12 combatanţi din HTS, cinci membri ai grupului Nour al-Din al-Zenki şi doi civili au fost ucişi în confruntări, alte 35 de persoane fiind rănite. Grupul Nour al-Din al-Zenki este una din principalele componente ale Frontului naţional de eliberare (FNL), alianţa rebelă cea mai importantă din Siria, susţinută de Turcia.

Luptă pentru teritorii

HTS şi alte grupări jihadiste domină mai multe de jumătate din provincia învecinată Idlib, ultimul mare bastion insurgent din Siria. Restul provinciei se află mai ales sub controlul FNL. Cele două formaţiuni se află la cuţite de peste doi ani şi se luptă frecvent pentru a cuceri teritoriile adversarilor. Declanşat în 2011 de represiunea manifestaţiilor paşnice de către regimul lui Bashar Al-Assad, conflictul din Siria a făcut peste 360.000 de morţi şi milioane de deplasaţi şi refugiaţi.

Războiul a devenit tot mai complex de-a lungul anilor odată cu implicarea puterilor străine şi a grupărilor jihadiste pe un teritoriu din ce în ce mai fragmentat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel