Confruntări la graniţa eleno-turcă. Erdogan se duce luni la Bruxelles

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan merge luni la Bruxelles pe fondul unor noi confruntări la graniţa eleno-turcă.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan va efectua luni o vizită de lucru la Bruxelles, unde este de aşteptat să discute despre criza migranţilor la graniţa Turciei cu Grecia, relatează sâmbătă dpa, care citează postul public de radio turc TRT, scrie Agepres. 

Într-un material difuzat vineri seară, TRT nu a precizat natura discuţiilor şi nici cu cine se va întâlni Erdogan în capitala Belgiei.

Anunţul vine în contextul în care Erdogan a dat ordin gărzilor de coastă să-i împiedice pe migranţi să traverseze Marea Egee, a relatat presa turcă în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Nicio autorizare migranților 

"La ordinul preşedintelui (...) nicio autorizare nu va mai fi dată migranţilor de a traversa Marea Egee din cauza pericolului pe care îl reprezintă" un astfel de demers, a declarat serviciul gărzilor de coastă, citat de agenţia Anadolu.

Pe de altă parte, gaze lacrimogene şi fumigene au fost lansate sâmbătă la frontiera Turciei cu Grecia, într-o nouă escaladare a tensiunilor cu privire la prezenţa migranţilor care încearcă să ajungă pe teritoriul Uniunii Europene, informează Reuters.

Lansare de proiectile

Un corespondent al Reuters în zonă a relatat că proiectilele veneau dinspre teritoriul turc şi erau lansate în direcţia poliţiei elene la punctul de trecere a frontierei de la Kastanies.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel