Confruntare Iohannis-PSD. Motivul pentru care Corina Crețu nu se implică

În contextul războiului politic dintre PSD și președintele Klaus Iohannis, tot mai multe voci se întreabă de ce Comisarul european Corina Crețu nu a avut nicio reacție.

Corina Crețu, membru important al PSD și unul dintre cei mai importanți diplomați români la Uniunea Europeană, nu a avut nicio luare de poziție în războiul dintre președintele Klaus Iohannis și PSD.

Cu toate că este o voce foarte importantă în Uniune, Corina Crețu nu se poate implca în conflictul din țară, deoarece pentru comisarii europeni există prevederi foarte clare în acest sens, scrie inPolitics.

"Membrii Comisiei pot fi activi în domeniul politic; mai precis, aceștia pot fi membri ai unor partide politice naționale sau europene ori ai unor sindicate, atât timp cât activitățile lor în această calitate nu afectează disponibilitatea lor în serviciul Comisiei sau independența funcției lor.

Comisarii pot deține funcții onorifice sau neexecutive în cadrul partidelor politice și al sindicatelor și pot avea funcții politice în cadrul partidelor politice europene, cu condiția ca funcțiile respective să nu implice responsabilități de gestiune. Comisarii sunt obligați să apere și să susțină deciziile adoptate de colegiu.

Obligațiile inerente funcției de membru al Comisiei trebuie să prevaleze față de angajamentele
având legătură cu partidul lor politic. Fără a aduce atingere dreptului comisarilor de a-și exprima opiniile personale, aceștia sunt obligați, conform principiului independenței care ghidează exercitarea funcțiilor lor, să se abțină de la orice declarație sau intervenție publică în numele partidului sau sindicatului din care fac parte, cu excepția cazului în care sunt candidați pentru un mandat electoral" este precizat într-un documet, potrivit sursei citate.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel