Confruntare Băsescu-Firea. Parchetul General a respins cererea fostului președinte

Cererea fostului preşedinte Traian Băsescu de a se confrunta cu Gabriela Firea, în dosarul în care este acuzat de ameninţare, a fost respinsă de Parchetul General, potrivit România TV.

Pe 11 septembrie, fostul președinte Traian Băsescu s-a prezentat la Parchetul General, în dosarul în care este urmărit penal pentru săvârşirea infracţiunii de ameninţare în legătură cu afirmaţiile sale la adresa senatoarei PSD Gabriela Firea.

La plecare de la Parchetul General, avocatul Lucian Bolcaş, apărătorul Gabrielei Firea, declara că fostul președinte Traian Băsescu a solicitat o confruntare cu senatorul PSD.

Procurorul de caz a respins însă solicitarea, potrivit sursei citate.

[citeste si]

"Nu are de ce să se confrunte. Cererea care a fost făcută, a fost corect respinsă. Şi eu am aflat astăzi de la dvs de această respingere, nu ne-a fost comunicată oficial. Era o cerere bizară. Nu dai declaraţii în calitate de învinuit pentru infracţiunea de amenințare, dar ceri probe. Fără a mai socoti că o confruntare se referă la o situaţie de fapt, nu la stări de spirit care se pot confrunta prin acest mijloc de procedură. Aşa că această hotărâre a Parchetului General pune capăt unei încercări de tergiversare", a declarat Lucian Bolcaş, avocatul Gabrielei Firea, la România TV.

Traian Băsescu a avansat şi ideea medierii conflictului, însă senatorul PSD nu a dat deocamdată un răspuns. Avocatul Lucian Bolcaş spune că Firea urmează să dea un răspuns zilele următoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel