Conflictul interetnic din Bulgaria ia amploare: Violenţele s-au extins într-un cartier al romilor din Blagoevgrad - VIDEO

violente-bulgaria
violente-bulgaria

Noi violenţe au izbucnit în noaptea de miercuri spre joi în cartierul cu majoritate romă din oraşul bulgar Blagoevgrad, în urma mai multor arestări, în timp ce Comisia Europeană şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la manifestaţiile antirome din Bulgaria, relatează Novinite.

Doi romi au fost răniţi într-o bătaie între locuitorii cartierului şi un grup de activişti de extremă-dreapta, situaţie care a generat tensiuni în zonă, a anunţat postul bulgar de televiziune bTV joi dimineaţă.

Ieşirile din cartier au fost blocate de poliţie. Ciocnirile au izbucnit după ce participanţii la un marş a atacat doi romi ce se plimbau din întâmplare prin apropiere. Poliţia a restabilit ordinea în Blagoevgrad şi atmosfera din oraş era calmă joi dimineaţa.

În timpul marşurilor din alte nouă oraşe din ţară - Sofia, Varna, Veliko Tărnovo, Asenovgrad, Montana, Plevna, Plovdiv, Ruse şi Sliven -, la care au participat în total aproximativ 650 de persoane, nu au fost înregistrate incidente.

Cel mai mare protest a avut loc în oraşul Asenovgrad, situat în apropiere de Plovdiv, la care au participat 200 de persoane, iar zece dintre ele, inclusiv trei minori, au fost arestate. Cinci demonstranţi nu aveau niciun act de identitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel