Urmărește emisiunea live


Conflictul din Fâșia Gaza, în atenția liderilor lumii

hollande-merkel
hollande-merkel

Lideri ai lumii, printre care se numără Francois Hollande și Angela Merkel, atrag atenția asupra conflictului armat din Fâșia Gaza, care a luat amploare. În ultimele două zile au murit 21 de oameni, dintre care mai mulți copii, și alți 235 sunt răniți. Potrivit surselor palestiniene, 300 de rachete au fost lansate împotriva Israelului, în urma cărora trei oersoane au murit.

Sunt foarte preocupat de ceea ce se petrece în zona Fâşiei Gaza", a declarat președintele francez Francois Hollande într-o conferinţă de presă, referindu-se la tiruri de rachete asupra Israelului şi la riposta care ar putea antrena o escaladare, potrivit AFP.  "Am efectuat, ieri, împreună cu ministrul (francez) de Externe, toate iniţiativele în vederea unei evitări a acestei escaladări a violenţei. Este responsabilitatea Franţei, pentru că ea se poate adresa şi unora şi celorlalţi", a adăugat Hollande.

"Cancelarul federal îndeamnă Guvenul egiptean să îşi utilizeze influenţa asupra (mişcării islamiste palestiniene) Hamas pentru a calma violenţele", a declarat Georg Streiter, un adjunct al purtătorului de cuvânt al lui Merkel, într-o conferinţă de presă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel