Urmărește emisiunea live


Conflictul care a trecut neobservat: Ungaria a luat cu asalt Norvegia. România ce face?

România negociază cu Norvegia cazul familiei Bodnariu. Sistemul de protecție socială a luat din sânul familiei Bodnariu, format din tată român și mamă norvegiancă, cinci copii minori. Fără o anchetă socială procedura de dare în adopție a copiilor a fost deja demarată în 15 decembrie.

Autoritățile din România duc negocieri cu autoritățile din Norvegia pentru ca sistemul de protecție socială să nu-i despartă definitiv pe cei cinci copii de familie.

Nu este primul conflict al Norvegiei cu o țară din sânul Europei. În 2014, un astfel de conflict a trecut neobservat. Ziarul Financiar a scris despre această situație.

Budapesta a acuzat că unele ONG-uri finanțate de Norvegia sponsorizează opoziția politică. În acest sens, poliția din Ungaria a efectuat percheziții amănunțite la mai multe organizații, fapt calificat ca inacceptabil de autoritățile norvegiene, care au mai precizat că sunt acte de hărțuire a unor organizații care reprezentau opinia publică.

Ungaria a luat cu asalt Norvegia

Guvernul din Ungaria acuza ONG-urile susținute de Norvegia că ar finanța pe ascuns partide politice de opoziție. Ungaria a luat atunci cu asalt 58 de ONG-uri: numeroși agenți de poliție și investigatori au percheziționat sediile mai multor ONG-uri. Autoritățile au confiscat laptopuri, au verificat documente din birouri și au interzis angajaților să dea telefoane.

ONG‑urile vizate de Ungaria fac parte din programul Norway Grants, prin care sunt finanţate proiecte destinate ţărilor mai puţin dezvoltate din UE şi care se derulează pe baza unui acord între UE şi Norvegia, Islanda şi Lichtenstein. Programul are şi rolul de a consolida grupurile pentru drepturi civile şi de a promova transparenţa organizaţională. ONG-urile au negat legăturile cu partidele politice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel