Conflict PÎCCJ - Parlament, protocoale secrete. Ce s-a întâmplat cu decizia CCR

CCR
CCR

Curtea Constituțională a României a amânat din nou decizia de pronunțare privind conflictul între MP şi Parlament pe tema protocoalelor cu SRI, anunță România TV.

UPDATE: Curtea Constituţională a României a amânat joi, pentru 19 decembrie, pronunţarea unei decizii asupra sesizării preşedintelui Camerei Deputaţilor referitoare la existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Ministerul Public, pe de o parte, şi Parlament, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi celelalte instanţe judecătoreşti, pe de altă parte, pe tema protocoalelor de colaborare cu SRI.

Potrivit România TV, CCR a amânat decizia de pronunțare asupra sesizării preşedintelui Camerei Deputaţilor referitoare la existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Ministerul Public, pe de o parte, şi Parlament, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi celelalte instanţe judecătoreşti, pe de altă parte, pe tema protocoalelor de colaborare cu SRI din 2009 şi 2016.

Motivul este faptul că Daniel Moraru, unul dintre judecători, a anunțat plenul CCR că este bolnav și nu poate participa la această ședință. Regulamentul CCR spune că dacă la prezentarea argumentelor părților, în ședința publică au fost prezenți un număr de judecători, atunci tot același număr de judecători trebuie să fie și în momentul deliberării.

Sesizarea a fost luată în discuţie de judecătorii CCR şi pe 28 noiembrie. La acea dată, au fost prezentate punctele de vedere ale Parlamentului şi Ministerului Public. Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache a susţinut atunci că Ministerul Public, prin protocoalele încheiate cu SRI, a readus Justiţia de după 2009 la cea care se înfăptuia în perioada comunistă.

Sesizarea către CCR, înaintată la 8 octombrie, a fost semnată de vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache, după ce Liviu Dragnea şi-a delegat atribuţiile acestuia în ziua respectivă.

Vezi și: Conflict PÎCCJ - Parlament, protocoale secrete. Decizia CCR

Protocoale secrete SRI - Parchet. Iordache: Justiția, înapoi la comunism

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel