Conflict Kashmir. Premierul Pakistanului, apel disperat către Trump

Donald Trump FOTO AGERPRES
Donald Trump FOTO AGERPRES

Tensiunile între India și Pakistan privind regiunea Kashmir ar putea transformat întreaga situație într-o criză regională și acesta este momentul potrivit ca președintele american Donald Trump să medieze conflictul, a declarat duminică premierul pakistanez Imran Khan, relatează Reuters.

Afirmațiille lui Khan au fost făcute la o zi după ce Pakistanul a acuzat India că omorât doi civili și a rănit alți 11 într-un atac cu bombe desfășurat în regiunea Kashmir. India a negat aceste acuzații.

"Președintele Trump s-a oferit să medieze situația din Kashmir. Acesta este momentul potrivit deoarece situația se deteriorează și au loc noi acțiuni agresivă din partea forțelor indiene", a declarat Khan.

"Tensiuniule aceastea au potențialul de a se transforma într-o criză regională", a declarat Khan.

Situația în Kashmir, regiune disputată de India și Pakistan, continuă să fie foarte tensionată, mai ales după ce un atac sinucigaș a ucis 42 de soldați indieni în februarie, în Pulwama. Autoritățile indiene au învinuit Islamabadul că protejează gruparea armată Jaish-e-Muhammad, care a revendicat atacul, și a lansat un raid aerian pe teritoriul Pakistanului, mișcare care a adus cele două puteri nucleare aproape de un nou război.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel