Conflict Israel - Hamas. Conturile de WhatsApp a numeroşi jurnalişti palestinieni au fost blocate

Conflict Israel - Hamas. Conturi de WhatsApp blocate / Foto: Pixabay
Conflict Israel - Hamas. Conturi de WhatsApp blocate / Foto: Pixabay

Conturile de WhatsApp a numeroşi jurnalişti palestinieni au fost blocate în ultimele zile.

Conturile de WhatsApp a numeroşi jurnalişti palestinieni au fost blocate în ultimele zile, în urma războiului dintre Israel şi Hamas, mişcare islamistă la putere în Fâşia Gaza, au anunţat pentru AFP reporteri şi organizaţii locale.

La scurt timp după anunţarea unui armistiţiu între Israel şi Hamas, în noaptea de joi spre vineri, după 11 zile de război, doi jurnalişti de la biroul AFP în Gaza au primit în arabă o notificare de la WhatsApp în care erau informaţi de blocarea conturilor lor, relatează Agerpres.

Jurnaliștii, plângeri la Facebook



Alţi jurnalişti palestinieni din Cisiordania, din Ierusalim şi din Fâşia Gaza au confirmat de asemenea pentru AFP că le-au fost blocate conturile, inclusiv o echipă o postului qatariot Al-Jazeera, care a precizat totuşi că şi-a recuperat conturile blocate după ce s-a plâns de acest lucru la Facebook, care deţine WhatsApp.

Potrivit lui Tahseen al-Astall, vicepreşedintele Sindicatului Jurnaliştilor Palestinieni, "în jur de 100 de jurnalişti" din Fâşia Gaza şi-au văzut conturile de WhatsApp suspendate în ultimele zile.

VEZI ȘI: Ajutor pentru Gaza. Israelul vrea un mecanism internațional pentru a ocoli Hamasul

Grupurile de WhatsApp, pline de comunicate Hamas



Comunicatele Hamas, mişcare considerată teroristă de Israel, SUA şi Uniunea Europeană, circulă adesea printre jurnalişti pe grupuri de WhatsApp.

Aceste cazuri nu sunt unele izolate, notează France Presse. Centrul arab pentru evoluţia mass-media sociale, un ONG numit şi 7amleh, a documentat 500 de "încălcări ale drepturilor digitale ale palestinienilor", între 6 şi 19 mai, în timpul manifestaţiilor violente din Ierusalimul de Est, cu o zi înainte de anunţarea armistiţiului între Israel şi Hamas.

Războiul-fulger dintre Hamas şi Israel s-a soldat cu 252 de morţi în Fâşia Gaza, dintre care 66 de copii şi numeroşi combatanţi, potrivit autorităţilor locale, şi 12 morţi în Israel, inclusiv un copil, o adolescentă şi un soldat. 

VEZI ȘI: Joe Biden, discuție telefonică cu omologul egiptean al-Sisi despre consolidarea încetării focului în Fâșia Gaza

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel