Conflict între Rusia şi Turcia în Marea Egee

Un nou conflict armat a avut loc între Rusia și Turcia. O fregată rusească a tras focuri de avertisment asupra unui pescador turcesc, ca să evite coliziunea cu acesta, potrivit Ministerului Apărării de la Moscova. Incidentul a avut loc la granița dintre Siria și Turcia.

"Pe 13 decembrie, echipajul navei ruse Smetlivy, care se afla la 22 de kilometri de insula grecească Lemnos în nordul Mării Egee a evitat o coliziune cu un pescador turc", a anunțat Ministerul Apărării rus, care a adăugat că echipajul a folosit arme ușoare pentru a avertiza vaporul.

Statul Major al armatei turce a interzis astfel personalului său și cadeților de la academia militară să meargă în Rusia în vacanță, ca o măsură de precauție, a informat duminică agenția Anadolu, citată de AFP.

Rusia reacționează diplomatic

Autoritățile ruse l-au convocat pe atașatul militar al Turciei la Moscova pentru explicații în urma unui incident care a avut loc duminică în Marea Egee cu un distrugător rus care a evitat la limită coliziunea cu un vapor turc, informează AFP.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel