Tensiuni între două țări din UE!

Ministrul de interne austriac Wolfgang Sobotka a declarat miercuri că ţara sa va înainta o acţiune în justiţie împotriva Ungariei dacă acesta va refuza să ia înapoi migranţi care, conform normelor europene ignorate însă de anul trecut de numeroase state europene, ar trebui să solicite azil în ţara europeană în care au ajuns prima dată, relatează Reuters.

Oficiali austrieci şi ungari susţin că situaţia este în mare parte sub control la un an după ce graniţa lor comună a devenit un punct central pentru afluxul de refugiaţi în Europa, mulţi dintre aceştia dorind să ajungă în Germania. Sute de mii de migranţi s-au îndreptat din ţări din sudul Europei către nord, spre Austria, Germania şi Suedia, făcând imposibilă punerea în aplicare a aşa-numitelor 'reguli Dublin' care prevăd trimiterea înapoi a migranţilor în ţara care au ajuns pentru prima dată în Europa.

Ţări din centrul şi estul Europei, în special Ungaria, s-au opus oricăror încercări europene de a obliga statele să accepte să primească înapoi migranţi sau introducerea unui regim de cote.

'În principal, avem un regim european Dublin. Uniunea Europeană este responsabilă de... regulamentul Dublin şi state sau grupuri de state care încalcă permanent legea trebuie să se aştepte la consecinţe legale', a declarat ministrul de interne austriac Wolfgang Sobotka pentru postul de radio ORF.

'În acest caz, Austria trebuie să înainteze o acţiune în justiţie. Viena trebuie să vadă că Uniunea Europeană acţionează conform legii, punct', a afirmat Sobotka atunci când a fost întrebat în legătură cu faptul că Ungaria nu acceptă să îi fie trimişi înapoi migranţi conform regulamentului Dublin, informează agerpres.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel