Conflict în interiorul Volkswagen

Liderii de sindicat ai Volkswagen AG au declarat miercuri că nu au ajuns încă la un acord cu reprezentanţii conducerii privind reducerile de costuri la divizia auto, dezminţind astfel informaţiile apărute anterior în publicaţia lunară germană Manager Magazin, transmite Reuters.

'Sunt în derulare discuţii constructive, ele vor continua şi mâine. Este posibil să nu ajungem la nicio înţelegere. În special dacă firma nu ne dă asigurări concrete privind anumite produse, cum ar fi fabricarea bateriilor', a afirmat Gunnar Kilian, unul dintre liderii Consiliului angajaţilor Volkswagen.

Manager Magazin anunţase că sindicatele de la VW au ajuns la un acord cu reprezentanţii conducerii pentru reduceri de costuri de cinci - şase miliarde de euro (5,5 - 6,6 miliarde de dolari) la brandul Volkswagen până în 2025.

De asemenea, în următorul deceniu forţa de muncă ar urma să fie redusă cu 10.000 - 20.000 de persoane, prin pensionări anticipate. Consiliul angajaţilor, care deţine aproape jumătate din locurile din Consiliul de Supervizare al VW, încearcă să evite concedieri masive la cel mai are producător auto european.

Va plăti peste 16 miliarde de dolari după scandalul emisiilor de gaze

Volkswagen a pus deoparte 17,8 miliarde de euro (19,8 miliarde de dolari) pentru a acoperi costurile legate de scandalul emisiilor pe plan global. Volkswagen a anunţat recent că va plăti 16,3 miliarde de dolari, după ce a recunoscut că ani de zile a folosit un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel în SUA, acceptând să răscumpere vehiculele de la consumatori şi să furnizeze fonduri pentru a stimula producerea autoturismelor ecologice.

Volkswagen face obiectul unor investigaţii în mai multe ţări, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel