Declaraţiile şefului CNAS despre medicii de familie reprezintă o murdărie, declară reprezentanţii acestora

Lucian Duță
Lucian Duță

Joi, în urma declaraţiilor făcute de către preşedintele CNAS, care acuza medicii de familie că prescriu medicamente scumpe şi apoi pleacă în vacanţe exotice pe banii producătorilor, reprezentanţii medicilor de familie vin şi  spun că aceste afirmaţii reprezintă o murdărie la adresa lor.

[caption id="attachment_70357" align="alignleft" width="150" caption="Lucian Duţă, preşedintele CNAS"][/caption] "Medicii de familie nu-şi petrec concediile în străinătate şi nici nu prescriu medicamente scumpe, ci compensate şi gratuite. Este o murdărie la care se pretează preşedintele CNAS. El s-a referit în general la medicii care prescriu medicamente, dar a lăsat să se înţeleagă faptul că vorbeşte despre medicii de familie", a declarat preşedintele Federației Naționale a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF), dr. Doina Mihăilă.

Reprezentanţii medicilor de famile mai spun că s-au obișnuit ca dezinformarea și manipularea să fie metodele clasice de "comunicare" ale conducerii CNAS.

"Domnul preşedinte a afirmat în presă şi că finanţarea medicilor de familie a crescut şi că, începând cu acest an, medicii 'trebuie să mai şi muncească'. Astfel de afirmaţii sunt răuvoitoare, calomnioase și jignitoare", consideră preşedintele Societăţii Naționale de Medicina Familiei (SNMF), dr. Rodică Tănăsescu.

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Lucian Duţă, a declarat, vineri, că o parte a medicilor dezechilibrează bugetul prin faptul că prescriu medicamente scumpe, în contextul unei relaţii "de concubinaj" pe care o au cu firmele producătoare.

Preşedintele CNAS a sugerat că, în schimbul prescrierii de medicamente scumpe, medicii ar primi de la producători vacanţe exotice scumpe. "Acum două luni, o serie de 50-70 de medici a fost în excursie în Tanzania. Pe de altă parte, am descoperit că s-au dat circa 2.000 de reţete la pacienţi decedaţi. Am anunţat Parchetul, suntem în proces de recuperare a banilor", a adăugat Duţă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel