Confiscări pentru tăierea ilegală de păduri. Unde s-au furat arbori și cum au fost prinși hoții

În județul Argeş, trei autoutilitare şi 29 de căruţe au fost ridicate în urma percheziţiilor la suspecţi de tăiere ilegală şi furt de arbori.
 
 
Trei autoutilitare şi 29 de căruţe au fost ridicate miercuri de poliţiştii argeşeni în urma percheziţiilor efectuate în comunele Bughea de Sus, Albeştii de Muscel şi Rucăr, la sediile unor societăţi comerciale şi la domiciliile unor persoane bănuite de tăiere ilegală şi furt de arbori. 

Totul a fost descoperit în urma perchezițiilor, dronele care să survoleze pădurile țării fiind încă în fază de obiectiv. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş, în urma celor 40 de percheziţii, 37 la domiciliile unor persoane şi trei la societăţi comerciale de prelucrare a materialului lemnos, au mai fost ridicate pentru cercetări 54 de motofierăstraie, 11.500 de lei, 3.500 de euro, cantitatea de 40 de metri cubi de lemn în valoare de aproximativ 14.800 de lei şi 9 metri cubi de cherestea în valoare de aproximativ 6.300 de lei. 

În urma descinderilor, 24 de persoane au fost conduse la sediul Poliţiei Municipiului Câmpulung Muscel pentru audieri, informează Agerpres. 

[citeste si]

Poliţiştii argeşeni, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, au efectuat miercuri, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale şi al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Argeş, 40 de percheziţii domiciliare într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de tăiere fără drept de arbori, furt de arbori, tăinuire la furt de arbori şi complicitate la furt de arbori. 

„Din cercetări a reieşit că, în perioada octombrie 2016 - martie 2017, persoanele vizate ar fi tăiat ilegal peste 5.200 de arbori, respectiv cantitatea de aproximativ 1.235 metri cubi, în valoare de peste 163.000 de lei, iar ulterior ar fi transportat, prelucrat şi comercializat materialul lemnos”, se precizează într-un comunicat al IPJ Argeş. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel